sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Delegaţie ONU, la Psihiatrie şi penitenciare

O delegaţie a Subcomitetului Naţiunilor Unite pentru Prevenirea Torturii (SPT) este aşteptată în aceste zile în judeţul Dolj, la spitalele de Psihiatrie. Nu se ştie exact când specialiştii ONU vor ajunge în zonă, întrucât traseul lor este păstrat secret.

Vizita delegaţiei SPT în România a început pe 3 mai şi urmăreşte evaluarea modului în care sunt trataţi deţinuţii, dar şi pacienţii spitalelor de psihiatrie şi garanţiile că ei nu sunt supuşi torturii sau relelor tratamente.

Delegaţia SPT vizitează în România, pe lângă penitenciare şi spitale de psihiatrie, şi secţii de poliţie, centre de primire a migranţilor, şcoli de corecţie pentru minori, azile de bătrâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu ştie nimeni când sunt. E o comisie în ţară de la ONU. Controalele sunt până joi, 24 de ore din 24. La spital aici, în ultimii 11 ani nu au mai venit. Au mai fost în ţară, dar nu la Spitalul Poiana Mare. Nu e vorba de probleme, ei le iau aleatoriu, din toate domeniile şi din spaţiu geografic diferit, ca să îşi facă raportul. Adică, dacă acum 2-3 au fost în Oltenia, să zicem, acum nu mai vin, se duc în altă parte. Cam aşa procedează,” a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, Viorel Oprescu.

Joi, experţii ONU ar urma să ajungă la Bucureşti unde se vor întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului cărora le va prezenta concluziile preliminare ale vizitei.

 

 

Politica