marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baloo, nevinovat, dar pedepsit

În prag de Paşti o ştire despre un ciobănesc mioritic, din Malu Mare, ştire conform căreia câinele denumit „Hachiko“ de Dolj îşi aşteaptă la poartă stăpânul decedat acum cinci ani, a stârnit o serie de reacţii din partea iubitorilor de animale. Mulţi au venit să îl vadă şi mulţi l-ar fi luat acasă. Numai că ciobănescul are stăpâni, stăpâni care nu îşi explică ce s-a întâmplat de povestea lui Baloo, aşa cum îl cheamă, de fapt pe animal, a fost interpretată în aşa fel încât să se înţeleagă că este al nimănui.

Acum, bietul câine, stă închis între patru pereţi. Stăpânii se tem să nu fie furat.

 

Într-adevăr, stăpânul lui Baloo a decedat acum cinci ani, aşa cum şi primarul

Policlinica Buna Vestire Craiova

comunei Malu Mare, Alexandru Dicu, declara în faţa camerelor de luat vederi. Câinele este acum îngrijit de copiii stăpânului lui. Primarul a omis însă să spună acest lucru:

"Eu am fost prieten bun cu stăpânul acestui câine. A existat o legătură strânsă între ei întotdeauna. El îşi aşteaptă stăpânul să vină acasă.  Am încercat să îl luăm de aici, dar ne-a fost imposibil. Acest câine ne oferă o lecţie de viaţă importantă. Este adevărat că un câine este cel mai bun prieten al omului. Îmi pare rău de el, dar sunt convins că nu o să plece niciodată de aici", declara Alexandru Dicu, primarul comunei Malu Mare.

Cea care are grijă acum de el, Alina, nu înţelege de ce primarul a uitat că prietenul său avea copii.

„Eu mi-l amintesc pe primar de când eram mică. Nu ştiu dacă era primar la vremea respectivă, dar ştiu că era prieten cu tatăl meu. Nu ştiu de ce nu şi-a adus aminte că avea şi soţie, copii, nepoţi. Este, într-adevăr o casă de weekend, dar eu stau în Craiova, la 7 minute de Malu Mare. Şi ajung imediat.

Pe Baloo l-a primit tatăl meu acum şapte ani. Avea două luni. Au fost doi, el şi o femelă. Ea a murit anul trecut şi de atunci a început să iasă la poartă. Încercăm să îi căutăm o altă parteneră. Aş fi putut să îl închid, dar am o curte de o mie de metri pătraţi, de ce să îl chinui închis? Când se plictiseşte în curte sare gardul, sau trece pe sub. Am mai pus cauciucuri la poartă, am mai acoperit gardul pe la vecini, dar tot iese”, a povestit Alina Burada, pentru Jurnalul Olteniei.

 

„Un câine trebuie să zâmbească la fel ca în reclamele de la pasta de dinţi, ca să pară fericit?”

Baloo nu duce lipsă de afecţiune, spune Alina, nici de hrană sau apă: „Ne ducem mereu la el. Şi eu, şi soţul meu, şi fratele meu. Am şi o vecină care se mai uită peste gard, am o verişoară care stă la trei case de noi şi se mai duce şi ea S-a tot speculat că iese la poartă pentru mângâierea altora. Nu acceptă mângâierea nimănui. A fost furat acum ceva timp şi bătut şi abia l-am recuperat. Şi de atunci nu lasă pe nimeni. Nu acceptă să fie mângâiat de absolut nimeni. Vecinii i-or arunca mâncare la poartă, dar el are mâncare şi apă în curte. În stradă nu ajunge, se fereşte de maşini. A fost lovit de o maşină când era mai mic şi acum se fereşte”.

După ştirea potrivit căreia Baloo ar fi un căţel al nimănui, mai multe persoane au ajuns în Malu Mare să îl vadă, unii hotărâţi să îl adopte.

„Veneau persoane din Ilfov, Bucureşti, că vor să îl ia, că nu are stăpân… Unii veniseră cu o dubă. Vin oamenii degeaba de la o sută, două de kilometri. Una este să se oprească, să îl vadă, dar să-şi continue drumul. E proprietate privată, ar fi furt. E câinele nostru. Acum îl ţinem închis într-o clădire până trece nebunia asta şi până vedem cum reparăm gardurile ca să nu mai iasă.

Au spus că e nefericit. Păi, un câine trebuie să zâmbească la fel ca în reclamele de la pasta de dinţi, ca să pară fericit? Mi s-a părut ciudat. Cum şi-au dat cu părerea că este un câine trist? Săracul era speriat, nu e învăţat cu atâta lume în jurul lui, când nu e niciunul dintre noi acolo”, a mai spus Alina.

Între cei care au ajuns la poarta lui Baloo s-a aflat şi Dana Neacşu, mai cunoscută ca DJ Harra. Dana Neacşu a fost, de altfel, prima care a sesizat, în mediul online faptul că Baloo are stăpâni.

Ieri, a apărut un reportaj în care se vorbea despre un câine care îşi aşteaptă stăpânul care a murit, că nu are ce mânca etc. Sunt aici şi câinele ARE STĂPÂN, stăpâna este surprinzător colega mea de bancă din generală. Este foarte bine îngrijit, are o curte imensă, dar sare gardul şi stă la poartă. Acolo îi place lui ! Postez asta pentru că au venit foarte mulţi oameni să îl adopte, unii chiar şi cu forţa! El nu pleacă pentru că nu are de ce, nu pentru că aşteaptă pe cineva!!! A fost o neînţelegere vis-a-vis de acest câine ! Dar cu toate astea este minunat că oamenii au vrut să dea o mână de ajutor”, a scris DJ Harra pe pagina personală de Facebook.

Stăpânii câinelui speră ca oamenii să înţeleagă faptul că Baloo are stăpâni şi este iubit, să nu mai vină după el, iar ciobănescul mioritic să poată fi lăsat liber.

 

 

Politica