marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arest prelungit pentru proxeneţii doljeni care exploatau tinere în Germania şi Austria

Tribunalul Dolj a admis propunerea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi a dispus prelungirea, cu încă 30 de zile, a arestării preventive a celor patru doljeni, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani, ajunşi după gratii la începutul lunii trecute pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Hotărârea a rămas definitivă, ieri, la Curtea de Apel Craiova, întrucât judecătorii de aici   au respins contestaţiile inculpaţilor ca nefondate. Aceştia au fost acuzaţi de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni că au racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania şi Austria mai multe tinere din Dolj.

Cei patru doljeni reţinuţi pe 5 aprilie a.c., pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism rămân după gratii încă 30 de zile. Hotărârea a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, joi, 28 aprilie a.c., de Tribunalul Dolj:  „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune prelungirea măsurii arestării preventivă a inculpaţilor Veleanu Florin Daniel, Stoica Darius Iustin, Dincă Adrian Marius şi Smarandache Angelică Marian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 6 mai 2016 până la data de 4 iunie 2016 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 28 aprilie 2016”. Ieri, judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins contestaţiile inculpaţilor, hotărârea Tribunalului rămânând definitivă. 

Reamintim că, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, marţi, 5 aprilie a.c., o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane. Oamenii legii au făcut 5 percheziţii în mai multe localităţi din Dolj, dar şi în Craiova, mai multe persoane fiind ridicate şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Din cercetările poliţiştilor BCCO Craiova s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual, atât local, în Craiova, cât şi în Germania şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-diskuri şi un pistol cu bile marca Mauser.

La finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT a emis ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pentru patru persoane: Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, din Melineşti, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică Marian Smarandache, de 30 de ani, din Melineşti şi Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. Toţi patru au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seara au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

 

 

Politica