duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severin: Miei mulţi, cumpărători puţini… în târgul Veterani

Chiar dacă au lăsat preţul chiar şi la 16 lei kilogramul, ciobanii îşi vând cu greu miei tăiaţi în târgul special amenajat din Severin

Autorităţile din Mehedinţi au autorizat temporar  Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin, pentru ca ciobanii din judeţ să poată sacrifica miei pentru vânzare .   În aceste zile toate standurile special amenajate sunt pline cu miei şi iezi. Pentru fiecare animal tăiat şi vândut ciobanul achită o taxă de  9 lei către administraţia târgului.Vânzările merg mult mai slab în pofida faptului că preţurile sunt mai mici faţă de anii anteriori. Ciobanii au vândut mielul cu 17 lei kilogramul, iar cine a ştiut să negocieze a reuşit să cumpere chiar şi cu 16 lei kilogramul.

„Preţul este mulţumitor, 17 lei kilogramul, sunt mulţumit. Mieii sunt frumoşi, graşi, mă aşteptam la un preţ mai mare, după cum se anunţase, de la 20 de lei în sus”, a spus o bătrână. Ciobanii se tem că vor rămâne cu mieii nevânduţi, aşa că este foarte posibil ca în zilele următoare, preţul să mai scadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Merge slab, mieii sunt mulţi şi cumpărători mai puţini de data asta. Oferta e mare. Nu sunt mulţumit de preţ, muncim şi noi ca să-i facem mari, e multă muncă. Mă aşteptam la un preţ de 20 de lei, dar din ce în ce scade preţul”, spune un fermier din Jiana, care a venit la târg cu 15 miei de vânzare.

„Slab merge vânzarea, nu avem ce face trebuie să-i dăm, că altfel rămânem cu ei. După Paşti o să rămână la 10 lei, ca pentru carnea de oaie. Ne grăbim să-i dăm, numai să nu rămânem cu ei în braţe. Cumpărători nu mai sunt, combinatul chimic s-a închis, bani nu mai sunt”, este de părere alt cioban.

Până în ziua de sâmbătă după amiază este deschis târgul cu miei. Atunci se preconizează că un kilogram de carne va ajunge, chiar, şi la 14lei. 

Politica