duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România A va disputa două meciuri test în luna iunie, la Bucureşti

România A, echipa secundă a României, va disputa două meciuri test în luna iunie, la Bucureşti, împotriva echipei galeze Crawshays Welsh RFC. Partidele sunt programate pe 1 şi pe 4 iunie, oaspeţii aflându-se pentru a doua oară în România după ce în 2007 au mai susţinut două meciuri test la Iaşi, cu Politehnica şi cu “XV-le Preşedintelui”, o selecţionata naţională ce reunea cei mai promiţători tineri jucători români.

Crawshays Welsh RFC este o variantă locală de Barbarians, formată din foşti internaţionali şi jucători de perspectivă din campionat. Printre jucătorii galezi de legendă care au evoluat la această echipă se află JPR Williams, Phil Bennett şi Jonathan Davies.

“Mă bucur că reuşim să adăugăm o verigă importantă care ne lipsea până acum, echipa a doua pentru România. Aceste meciuri se adresează tinerilor de talent care termină junioratul şi jucătorilor care fac parte din lotul lărgit al primei echipei şi le dă oportunitatea să aibă meciuri la nivel internaţional. Competiţia reprezintă o etapă de evaluare, în formarea jucătorului. Aceste două meciuri, la începutul lunii iunie, reprezintă un prilej pentru antrenorii echipei naţionale, de a vedea la lucru toţi jucătorii de valoare din campionatul intern, precum şi tinerii care evoluează la echipe din alte ţări. Sunt convins că vor fi două meciuri interesante, care vor place suporterilor”, a declarat Haralambie Dumitraş, preşedintele FRR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această formaţie, înfiinţată în 1922, va juca în România sub titulatura „Crawshay’s WRU President’s XV”.

Kit-uri de rugby tag pentru 799 de şcoli din ţară

În altă ordine de idei, Federaţia Romană de Rugby  îşi propune să aducă rugby-ul acolo unde îi este locul, în sufletul oamenilor, pentru că rugby-ul este un sport de iubit, de îmbrăţişat, de practicat, indiferent de vârstă şi de păstrat ca pe acel ceva de preţ care te bucură, te sprijină, de dezvoltă.

În seria acţiunilor de popularizare a rugby-ului, Federaţia Romană de Rugby, în colaborare cu o firmă de curierat, a trimis în 799 de şcoli din România kit-ul de tag rugby, folositor profesorilor care doresc să îşi îndrume elevii spre practicarea acestui sport. Pe lângă tradiţionalul balon de joc şi centurile tag, kit-ul conţine informaţii concentrate pentru pregătirea lecţiilor, într-un format uşor accesibil, toate dotările necesare pentru desfăşurarea orelor în siguranţă şi în acelaşi timp în concordanţă cu regulamentul jocului de rugby-tag, informaţii despre beneficiile jocului de rugby şi perspectivele practicanţilor.

Cu ajutorul tuturor dascălilor care se vor îndrepta spre tag-rugby şi al partenerului din acest proiect, Federaţia Romană de Rugby doreşte să deschidă tinerilor drumul drept către un stil de viaţă sănătos în primul rând, şi pentru cei cu adevărat dedicaţi şi talentaţi, către o carieră sportivă internaţională.

„Ne adresăm dumneavoastră, dascălii, cei dintâi responsabili de formarea corectă a copiilor în mâinile cărora ne punem cu toţii viitorul. Aveţi o misiune dificilă, plină de provocări, din care uneori lipsesc suportul susţinut, empatia, viziunea globală. Tocmai de aceea, împreună cu partenerul DHL, am decis să venim în întâmpinarea eforturilor dumneavoastră, punându-vă la dispoziţie tot ceea ce este necesar pentru a deschide drumul rugbyului în instituţia de învăţământ în care activaţi. Sportul cu balonul oval este o alegere potrivită atât din postura de dascăl, cât şi din cea de simplu practicant, iar aceasta v-o pot spune cu toată onestitatea, nu ca preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, ci ca jucător pasionat, căpitan al naţionalei. Impune o conduită aparte, promovează valori pe care ne dorim să le regăsim în societatea noastră – respect, solidaritate, fair-play, integritate, disciplină, formează caractere. Împreună, având la îndemână mijloacele potrivite, creştem frumos generaţiile viitoare”, a declarat Haralambie Dumitraş, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Kit-urile de rugby tag au fost trimise în cele 799 de şcoli din România, fiind acoperite toate judeţele, indiferent de tradiţia pe care o au în sportul cu balonul Oval.

Sursă: frr.ro

Politica