duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru doljeni, după gratii pentru proxenetism

Patru doljeni, cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani, au fost arestați preventiv pe 30 de zile, în baza mandatelor emise, miercuri seara, de Tribunalul Dolj pe numele lor, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism. Aceștia au ajuns după gratii în urma unei acțiuni a polițiștilor și procurorilor de crimă organizată craioveni, care îi suspectează că au racolat, transportat și exploatat sexual în Germania și Austria mai multe tinere din Dolj.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, marți, 5 aprilie a.c., o acțiune vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane. Oamenii legii au făcut 5 percheziții în mai multe localități din Dolj dar și în Craiova, mai multe persoane fiind ridicate și duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Din cercetările polițiștilor BCCO Craiova s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat și exploatat sexual, atât local, în Craiova, cât și în Germania și Austria, mai multe tinere din județul Dolj.

În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-diskuri și un pistol cu bile marca Mauser.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru patru persoane: Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, din Melinești, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică Marian Smarandache, de 30 de ani, din Melinești și Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. Toți patru au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seara au fost prezentați Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

„În baza art. 226 C.p.p. raportat la art. 223 alin. 2 C.p.p. şi art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.p.p. Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT –Serviciul Teritorial Craiova, cu privire la inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică-Marian, Stoica Darius-Iustin şi Dincă Adrian Marius. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică-Marian, Stoica Darius-Iustin şi Dincă Adrian Marius pe o durată de 30 zile. În baza art. 230 C.proc.pen. Dispune emiterea, de îndată, a mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică-Marian, Stoica Darius-Iustin şi Dincă Adrian Marius. Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului, din care suma de 260 lei reprezintă onorariu avocat oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 06.04.2016”, după cum se arată în încheierea de ședință a instanței. Inculpații pot face contestație, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

 

 

Politica