sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un prefect din Oltenia, demis din funcție alături de alți 18 din țară

19 prefecți și doi subprefecți au fost schimbați din funcție în urma unei hotărâri a Guvernului. Schimbările au la bază o evaluare a capacității de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. 

"A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, miercuri, la finalul şedinţei Executivului, citează Mediafax.
El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziţie de Cabinetul Cioloş.

Printre prefecții demiși din funcție se află și prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru care a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lista celor demiși se mai află și prefectul judeţului Alba, prefectul de Argeş, cel al judeţului Bistriţa-Năsăud, prefectul de Botoşani, la Brăila, la Dâmboviţa, la Satu-Mare, la Vaslui, Iaşi.

Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin doi subprefecţi, scrie Mediafax.

 

 

spot_img
spot_img

Politica