joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru pietoni, accidentaţi în judeţul Vâlcea

Patru persoane, între care şi un copil, au fost accidentate în tot atâtea accidente care au avut loc la începutul acestei săptămâni în judeţul Vâlcea.  Astfel, marţi, 2 februarie, în jurul orei 20.00, O. Daniel, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autovehicul pe bulevardul Tineretului, iar la o intersecţie nu a acordat prioritate de trecere lui C. B., de 14 ani, din com. Câineni, care în calitate de pieton traversa strada pe trecerea de pietoni, acroşându-l cu partea din faţă a autoturismului. În urma impactului, a rezultat rănirea pietonului. Minorul de 14 ani a fost diagnosticat astfel: TCC minor, contuzii antebraţ şi gleznă dreaptă.

Conducătorul auto si pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, B. Ioana, de 63 de ani, din mun. Drăgăşani, a condus un autoturism, pe Calea lui Traian din mun. Râmnicu Vâlcea, iar la o trecere de pietoni nu a acordat prioritate de trecere Marianei G., de 60 de ani, din municipiu, care se afla în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal, acroşând-o cu roata dreapta faţă. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului care a fost diagnosticat cu contuzie picior stâng. Conducătoarea auto şi victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de asemenea, negative. Tot, marţi, pe DN 64 – Prundeni a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări ale poliţiştilor, s-a stabilit faptul că D. Nicolae, de 56 de ani, din mun. Drăgăşani, a condus un autoturism pe acostamentul DN 64, iar la km 72+500 m, a efectuat manevra de mers înapoi fără a se asigura în mod corespunzător şi a acroşat-o cu partea spate pe Ioana M., de 61 de ani, din com. Prundeni, judeţul Vâlcea. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a femeii fiind diagnosticată cu traumatism toracic drept şi mână dreapta cu escoriaţii, traumatism cot stâng cu escoriaţii dorsale, traumatisme. Persoanele implicate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, Poliţia Oraşului Băbeni a fost sesizată cu privire la faptul că pe D.J 646-B – Frânceşti, a avut loc un accident rutier soldat cu victime.

Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că V. Andreea a condus un autovehicul, iar la un moment dat a acroşat cu oglinda dreapta a autoturismului un pieton, V. Elisaveta, de 72 de ani, care se deplasa în aceeaşi direcţie cu un autoturism împreună cu un alt pieton pe aceeaşi parte dreapta, doborând-o pe carosabil.

În urma acestui impact, a rezultat rănirea pietonului căruia accidentul i-a cauzat un hematom subdural parietal stânga,TCC acut, TCF, escoriaţii faciale, fractură.

Fiind testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

“Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

 

 

 

Politica