duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Horaţiu Buzatu: „Nu ne mai permitem ca regiile primăriei să fie conduse de oameni aflaţi într-un partizanat politic”

Primăria Craiova a gestionat deficitar activitatea societăţii de termoficare, pierderile înregistrate în ultimii ani sunt serioase, iar conducerea regiilor din subordinea Primăriei nu mai trebuie să fie desemnată pe criterii politice. Opiniile aparţin arhitectului Horaţiu Buzatu, candidat la funcţia de Primar al Municipiului Craiova. Acesta a susţinut joi o conferinţă de presă în care a vorbit despre problemele de la Termo.

„Felul în care Primăria Municipiului Craiova a gestionat activitatea societăţii de termoficare este mai mult decât deficitar. Pierderile cumulate pe 2012, 2013 şi 2014, deci trei ani din administraţia Olguţei Vasilescu, înseamnă 1,5 milioane de euro pierdere în primul an, 5,7 milioane pierdere în al doilea an, 10,4 milioane euro pierdere în cel de-al treilea an. Sunt aproape 18 milioane de euro pierdere pe 3 ani de activitate. Este imperios necesar, în acest moment, ca Primăria Municipiului Craiova să facă publică pierderea şi pe 2015. Cred că cetăţenii trebuie să ştie care este situaţia exactă şi în ce fel Primăria reuşeşte să administreze problemele din societatea de termoficare”, a declarat Buzatu.

Pentru rezolvarea problemelor, Horaţiu Buzatu consideră că ar trebui făcut un audit cu privire la ceea ce s-a întâmplat până acum, iar apoi investiţii coerente în puncte termice şi reţele, refacerea cu prioritate a recirculării apei calde, contorizarea la nivel de apartament a distribuţiei de apă caldă/agent termic pentru a-i separa pe rău-platnici de cei care au facturile achitate la zi şi pentru a nu li se mai imputa pierderile cetăţenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Una dintre metodele cu care vom putea interveni este strategia energetică a oraşului şi a clădirilor pe care oraşul le are. Există câteva norme europene care impun un audit energetic. Practic, într-un anumit orizont de timp, care, dacă nu mă înşel, este până în 2028, pentru fiecare clădire va fi obligatoriu un audit energetic şi, de aici, trebuie să decurgă, bineînţeles, şi o strategie energetică. La nivelul Primăriei Municipiului Craiova nu s-au făcut paşi în acest sens, deşi numărul de clădiri pe care primăria îl deţine este extrem de consistent. Pentru termoficare, strategia energetică trebuie să ne preocupe. Noi am început deja să lucrăm pe acest subiect, iar la momentul potrivit vom prezenta şi un plan concret”, a precizat Buzatu.

În primul rând însă, susţine candidatul la funcţia de primar al Craiovei, Termoficarea ar trebui condusă de profesionişti: „Nu cred că ne mai putem permite ca la infinit regiile primăriei să fie conduse de oameni aflaţi într-un partizanat politic. Înainte de orice altceva trebuie renunţat la modalitatea actuală de desemnare a conducerii. Conducerea trebuie numită pe criterii de profesionalism, nu pe criterii de apartenenţă politică. Se vede clar că această modalitate, pe criterii politice, de desemnare a conducerii unei firme de o asemenea anvergură conduce la pierderi. Dacă este un management profesionist la conducerea societăţii vă asigur că lucrurile acestea se vor lămuri încetul cu încetul. Acum a devenit o afacere de partid.”

PML, bun de înscris în registrul partidelor

Tot joi, Horaţiu Buzatu a anunţat că Partidul Mişcarea Liberală, partid pe care îl conduce şi din partea căruia candidează, a primit avizul Tribunalului pentru a fi înscris în Registrul Partidelor. O filială a partidului va fi deschisă şi în Bucureşti.

„Am primit din partea Tribunalului Municipiului Bucureşti comunicarea prin care se dispune înscrierea PML în registrul partidelor. Asta înseamnă că eforturile noastre începute în august în final au fost încununate de succes. Vestea de la Tribunalul Bucureşti a fost bine primită şi între prietenii noştri din Bucureşti. Unul dintre ei s-a hotărât să purceadă la înfiinţarea unei filiale în municipiul Bucureşti. Astfel, în curând Mişcarea Liberală va avea o filială şi în Bucureşti, asta înseamnă că vom avea şi un cuvânt de spus în alegerile locale din municipiul Bucureşti. L-am desemnat pe domnul Octavian Bădescu, antreprenor, să se ocupe de înfiinţarea filialei din Bucureşti. Încercăm să ajungem şi în cât mai multe localităţi din judeţul Dolj. Pentru 27 ianuarie am prevăzut o primă prezentare pe teme de urbanism pentru Municipiului Craiova. Vor fi prezenţi şi colegii din Bucureşti”, a mai spus Horaţiu Buzatu.

 

Alegeri în două tururi de scrutin!

Pe de altă parte, Buzatu a anunţat că Partidul Mişcarea Liberală susţine alegerea primarilor în două tururi şi că va fi înaintat un apel premierului Dacian Cioloş, semnat de membrii formaţiunii politice şi ai societăţii civile:

„Ne vom alătura şi noi celor care cer premierului Cioloş să emită ordonanţă de urgenţă care să permită alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Această prevedere face parte din programul cu care premierul Cioloş s-a prezentat în noiembrie 2015. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin va permite ca cei aleşi să întrunească mai multă reprezentativitate. Lucrul acesta a fost asumat prin programul de guvernare. Apelul nostru este de a-şi respecta cuvântul dat înainte de învestire.”

 

 

Politica