joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Putin, acuzat de un magistrat al Marii Britanii că ar fi aprobat asasinarea fostului spion KGB Aleksandr Litvinenko

Ambasadorul Rusiei la Londra a fost convocat de Guvernul Marii Britanii pentru a i se prezenta concluziilor anchetei privind moartea fostului spion KGB Aleksandr Litvinenko. Magistratul Britanic susține că este posbil ca preşedintele Vladimir Putin să fi aprobat asasinarea opozantului rus, informează Mediafax.

Bunurile celor doi presupuşi asasini, Andrei Lugovoi, care este acum deputat într-un partid naţionalist, şi omul de afaceri Dmitri Kovtun, vor fi blocate, a anunţat Ministrul de Interne, Theresa May, relatează L'Orient Le Jour. Poliţia a cerut extrădarea lui Andrei Lugovoi şi a lui Dmitri Kovtun, consideraţi, potrivit unui raport întocmit de un judecător britanic, asasini ai opozantului rus Aleksandr Litvinenko, potrivit aceleiași surse. 

Litvinenko a decedat la vârsta de 43 de ani, la Londra, în 2006, la câteva zile după ce a fost otrăvit cu poloniu-210, o substanţă radioactivă extrem de toxică, pe care a ingerat-o dintr-o ceaşcă de ceai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătorul Sir Robert Owen a declarat că este probabil ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să fi aprobat asasinatul, în urma unui conflict mai vechi. Sir Robert Owen afirmă că cei doi suspecţi au acţionat probabil la ordinul serviciului rus de informaţii FSB de la Moscova.

"Ţinând seama pe deplin de toate probele şi analizele care mi-au fost disponibile, conchid că operaţiunea FSB de asasinare a lui Litvinenko a fost probabil aprobată de către domnul Patruşev şi, de asemenea, de către preşedintele Putin", scrie el în acest raport de 300 de pagini, referindu-se la Nikolai Patruşe, directorul FSB de la vremea faptelor, şi la şeful statului rus, Vladimir Putin, citează Mediafax.

Politica