joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se fură lucruri sfinte: Icoana şi cazanul… de ţuică

Hoţii nu se mai limitează la buzunare sau la maşini. Fură orice apucă. De exemplu, dintr-o mănăstire din Târgu  Cărbuneşti au dispărut două icoane. Poliţiştii au găsit repede hoţul. Este vorba de o femeie, de 58 ani, din Prahova. 

“La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul 112 de reprezentanţi unei mănăstiri din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras două icoane din respectivul lăcaş de cult.
Din verificările efectuate de poliţişti a fost identificată o femeie, de 58 de ani, din oraşul Plopeni, judeţul Prahova, care ar fi sustras bunurile respective.
Cele două icoane nu fac parte din patrimoniul cultural naţional. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de    furt calificat”, potrivit IPJ Gorj
Femeia a fost internată în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, ieri, fiind supusă unei expertize neuropsihiatrice pentru stabilirea discernământului.

Într-o altă localitate din Gorj, un alt hoţ s-a gândit că se îmbogăţește dacă pune mâna pe bunul altuia. Aşa că a furat din beciul unei femei un cazan pentru ţuică.
“La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ioneşti au fost sesizaţi de o femeie, de 47 de ani, din localitate, despre faptul că în perioada 12 decembrie 2015 – 13 ianuarie a.c., persoane necunoscute, au sustras dintr-o anexă a locuinţei, un cazan și capacul acestuia, confecţionate din cupru şi folosite la fabricarea alcoolului. Din verificările efectuate de poliţişti   a fost identificat un tânăr, de 27 de ani, din comuna Ioneşti, care ar fi sustras bunurile respective. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat”, au arătat poliţiştii gorjeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica