joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sportivii elevi, premiaţi la final de an

Gala Sportului Şcolar a ajuns la ediţia a XX-a, organizată ca în fiecare an de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi al autorităţilor locale. În acest an, festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi elevi din Dolj a avut loc miercuri dimineaţa, în incinta Centrului Multifuncţional din Craiova. Premiile au fost acordate pe categorii diferite, în funcţie de rezultatele obţinute la competiţiile internaţionale. Astfel, au fost recompensaţi sportivi ce au performat în cadrul Campionatelor Mondiale, Europene, Balcanice, precum şi în alte diferite concursuri desfăşurate la nivel internaţional. De asemenea, au fost premiaţi şi antrenorii pe baza aceloraşi categorii. Pe lângă aceste premii, a fost acordat şi titlul de cel mai bun elev sportiv al anului, distincţie câştigată de aceeaşi Ştefania Priceputu, care în urmă cu câteva zile a fost desemnată şi sportiva anului în cadrul Galei Sportului Doljean, organizată de DJTS Dolj. Antrenorului ei, Valentin Boboşca, i-a revenit de asemenea titlul de cel mai bun antrenor din 2015 în Dolj. “2015 a fost un an bun pentru sportul şcolar craiovean. S-au remarcat luptele libere, pentru că performanţele obţinute de Ştefania Priceputu, cea care a ieşit şi sportiva şcolară a anului, sunt greu de egalat. De asemenea, au fost clasări importante şi la kaiac-canoe, scrimă, karate, tenis de masă şi alte sporturi. A fost un an sportiv bun, dar de fiecare dată este loc de mai bine şi vrem să creştem de la an la an în performanţe. Evenimentul de premiere al sportivilor a fost găzduit anul acesta la Centrul Multifuncţional, o gazdă foarte primitoare pentru desfăşurarea unei astfel de premieri. A fost un succes, festivitatea a decurs bine, sper că cei 32 de sportivi premiaţi au plecat mulţumiţi de remuneraţiile primite, la fel şi cele 17 cadre didactice. Mulţumim Consiliului Judeţean Dolj şi sponsorilor pentru ajutorul pe care ni l-au oferit. Eforturile pe care Inspectoratul Judeţean Şcolar le-a făcut pentru atragerea acestor fonduri de premiere vor fi cu siguranţă mai mari la anul pentru că există înţelegere la nivelul conducerii oraşului pentru aceşti copii performeri care nu fac altceva decât să ducă numele Craiovei şi al României peste tot în lume. Craiova are cu ce se mândri”, a declarat Alin Vancea, inspectorul şcolar judeţean de educaţie fizică şi sport. Între premierele sportivilor, cei prezenţi la evenimentul de miercuri au putut asista şi la momente artistice susţinute de către trupele de la Palatul Copiilor, elevii Liceului de Arte Marin Sorescu, dar şi alţi tineri talentaţi ai Craiovei.

 

Ştefania Priceputu: “Aş vrea ca federaţia să se implice în participarea mea la Rio”

 

Luptătoarea craioveană a încheiat anul cu o mulţime de premii în braţe. Dar cel mai de preţ cadou pentru Ştefania ar fi ca Federaţia Română de Lupte să se implice pentru a o trimite la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar dacă vârsta ei este încă una mică. “Din păcate nu pot să particip la Jocurile Olimpice pentru că nu am vârsta necesară. Aş vrea ca Federaţia Română de Lupte să se implice să mă trimită la Rio, aşa cum joacă şi fotbaliştii la Jocurile Olimpice la vârsta de 16 ani sau chiar la handbal, aş putea şi eu să particip. Sunt capabilă să fac faţă la o asemenea competiţie. A fost un an foarte bun pentru mine, am avut emoţii şi adversare foarte bune cu care m-am luptat”, a declarat Ştefania Priceputu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Geri Mitroi: “Mereu ne mândrim cu performanţele liceului”

 

În fiecare an, LPS Petrache Trişcu se poate lăuda cu numeroase performanţe sportive atât la nivel naţional cât şi international. La ediţia din acest an a Galei Sportului Şcolar, elevii liceului cu profil sportiv din Craiova au câştigat majoritatea premiilor oferite. “Marea majoritate a rezultatelor au fost obţinute de elevii Liceului cu Program Sportiv Petrache Trişcu. Mă refer în primul rând la medaliile obţinute. Mă bucur mereu pentru performanţele liceului, a colegilor mei şi nu în ultimul rând pentru aceşti copii minunaţi. Liceul cu program sportiv face cinste acestui oraş, judeţului Dolj şi ţării noastre. Nu neapărat banii pe care îi primesc sportivii sunt importanţi, ci aprecierea faţă de munca pe care o depun un an întreg”, a spus Geri Mitroi, directorul LPS Petrache Trişcu.

 

 

 

 

 

Politica