miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nu le sperie competiţia europeană

Handbalistele de la SCM U Craiova vor debuta, în weekend, în turul secund al Cupei “Winners Cup”, împotriva sârboaicelor de la Radnicki Kragujevac. Ambele meciuri ale rundei se vor disputa în Sala Polivalentă din Bănie, sâmbătă, de la ora 18.00, când drept gazdă va fi considerată echipa sârbă, şi duminică, de la ora 17.45, când “în acte” handbalistele craiovene vor juca acasă. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenoarea Simona Gogârlă, împreună cu jucătoarele Cătălina Cioaric şi Jelena Zivkovic, a prefaţat cele două întâlniri de la finalul săptămânii. Tehnicianul echipei craiovene se aşteaptă la două meciuri grele în competiţia europeană şi speră la o victorie încă din prima partidă, ca să nu mai existe presiune pentru jocul secund. “Vor fi două meciuri foarte grele. Jucăm pentru prima oară într-o cupă europeană, emoţiile nu vor lipsi. Dar sper să avem emoţii constructive. Vom juca împotriva unei echipe tinere, care are în lot multe jucătoare foarte tinere dar şi cu o experienţă la echipa naţională. Este o echipă arţăgoasă, ambiţioasă şi agresivă în apărare. Sperăm ca în cele două meciuri, mai ales în cel de sâmbătă, să avem un joc cât mai bun şi să reuşim să facem un spectacol pe măsură aşteptărilor. Vrem să câştigăm prima partidă, considerată în deplasare, pentru a nu mai avea presiune în jocul secund. Tind să cred că plecăm cu prima şansă, jucând în faţa propriului public. Important este să jucăm şi să aducem rezultate cât mai bune”, a declarat Simona Gogârlă, care, întrebată dacă ar fi meritat şi o altă jucătoare din lotul său să prindă mondialele din Danemarca în afară de portăriţa Diana Petrescu, a spus: “Și Dana Băbeanu ar fi putut face faţă la echipa naţională la mondialele din Danemerca. Dar avem portăriţa acolo, sper să facă jocuri cât mai bune.”

Kragujevac, între Sebeş şi Rapid

Faptul că reprezintă meciuri dintr-o competiţie europeană nu le sperie pe handbalistele din Bănie. Originară din Serbia, Jelena Zivkovic consideră că a avut parte de partide mai dificile pe plan intern şi clasează echipa din ţara sa natală între nivelul formaţiilor din campionat Sebeş şi Rapid. “În ceea ce priveşte echipa din Radnicki, cred că nu avem de ce să ne fie teamă. Jucăm acasă, am avut meciuri mult mai grele decât o să avem cu ele. Echipa noastră are mult mai multă experienţă decât adversara din weekend. Eu spun că vom învinge. Dacă ar fi să facem o comparaţie, Kragujevac se situează undeva între Sebeş şi Rapid. Anul trecut au eliminat pe U Cluj, dar le-au plecat jucătoarele cu experienţă. Acum au rămas mai multe jucătoare tinere şi se mizează pe asta”, a spus Jelena Zivkovic. Cătălina Cioaric vrea un parcurs cât mai lung în competiţia europeană, dar în acelaşi timp nu se grăbeşte să afirme obiective îndrăzneţe, ci abordează totul pas cu pas.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Vor fi două meciuri importante, grele din care ne dorim să ieşim învingătoare şi să ne calificăm în turul următor. Întotodeauna când acumulezi nişte victorii ai un moral bun în continuare şi te ajută pentru ceea ce urmează. Ne dorim un parcurs cât mai lung în competiţia europeană, dar vrem să luăm totul pas cu pas”, a afirmat Cătălina Cioaric. După meciurile de sâmbătă şi duminică, handbalistele craiovene vor intra într-o scurtă vacanţă, apoi vor începe pregătirea de iarnă pentru returul campionatului.

 

Politica