duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de km și 10 lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, două campanii, un singur scop

Aleargă 100 de km pentru renovarea Spitalului Județean de Urgență din Craiova. Mihai Voinea, student în anul VI la medicină și-a propus să dea o mână de ajutor strangerii de fonduri pentru renovarea Spitalului Nr. 1 din Craiova pe care a inițiat-o Mihai Jitianu și care va începe duminică, 18 octombrie. 

,,Ideea mi-a venit când m-am hotărât să alerg 100 de km și am zis că trebuie să fac asta pentru o cauză, pentru că e mai bine așa decât să alerg pentru mine”, a spus Mihai Voinea.

Tânărul va porni duminică dimineața la ora 4:00 din Vidin, Bulgaria și se va opri în fața  Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. După cum spune el alergarea va dura 14-15 ore, iar finish-ul preconizează să fie în jurul orei 18:30 – 19:00 în fața Spitalului. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alergând sau pendalând pentru SCJU Craiova 

Mihai nu va fi singur, alături de el va fi Teo Dumitru pe bicicletă împreună cu alți doi băieți. 
„L-am cooptat pe Teo Dumitru iar, între timp s-a alăturat și fratele meu care va alerga tot 100 de km. Acesta este un semnal de alarmă prin care vrem ca autoritățile să ia măsuri în privința Spitalului. În momentul în care o să începem să punem poze din timpul alergării o să punem și link pentru site-ul de donații al campaniei inițiate de Mihai Jitianu. Cele două campanii, a noastră și a lui Mihai se vor susține reciproc”, a mai declarat Mihai Voinea.

Tânărul a mai alergat și pentru alte cauze, una dintre el este Casa Speranței, un ONG din București care oferă îngrijire paleativă (îngrijire care ameliorează simptomele bolnavilor de cancer în fază terminală). A alergat pentru această cauză două maratoane pe Transfăgărașan anul trecut și anul acesta. În primul an și-a pus ținta de 1000 de lei și a reușit să strângă 1100 de lei, iar pe platforma lor s-au strans undeva la 10-15 mii de euro. 

„Dedic această cursă spitalului în care mi-am petrecut o bună parte din timp în ultimii ani. Alergând acest număr de kilometri vreau să trag un semnal de alarmă pentru renovarea celui mai mare spital din România (după nr de paturi), aflat în acest moment într-o stare efectiv deplorabilă. Este tot ce pot face în momentul acesta. Va fi greu, dar tocmai de aici frumusețea. Cum spunea un ultramaratonist american: ”It's gonna get HARD, but it's gonna get DONE!", a conchis Mihai Voinea.

La cauză se poate alătura oricine dorește. 

Așa cum spuneam campania lui Mihai Voinea „100 de km pentru Spitalul Județean” o susține pe cea a lui Mihai Jitianu „Din toată inima pentru Spitalul Județean Craiova”.
Așa cum prezentam într-o ediție precedentă a cotidianului, printr-un mesaj postat pe Facebook Jiti îi îndeamnă pe toţi să dea sfoară în ţară campaniei pe care doreşte să o înceapă şi astfel, să contribuie cu 10 lei pentru reabilitarea Spitalului Clinic Judeţean din Craiova. Campania va dura 60 de zile şi ţinta este ca la sfârşitul ei să fie strânse doua milioane de lei.

„Îmi este imposibil să cred că sunt singurul român care vrea că România să se schimbe… Care visează la o ţară în care oamenii să se susţină între ei şi să se ajute la nevoie! Îmi este greu să cred că toţi românii se uită la emisiuni mondene ce au ca subiecte principale doar negativismul şi scandalul. Din atâtea milioane, măcar un milion îmi doresc să gândească altfel. Sunt sigur că suntem mulţi cei ce vrem să scăpăm de corupţie şi de şpagă, de politicieni ce nu vor să investească în educaţie şi în sănătate. Mulţi m-aţi întrebat în public sau în privat ce e cu acest AMR. Am vrut să vă captez atenţia pentru că am nevoie de ajutorul vostru. Al tuturor prietenilor si al tuturor oamenilor pe care îi ştiu! Am nevoie de puţin din timpul vostru pentru că trebuie să facem ceva concret, nu doar să constatăm lucruri pe care apoi doar să le comentăm! Vreau să renovăm un spital din România. Am decis să fac asta pentru că m-am săturat să aştept ca alţii să o facă pentru mine. M-am săturat să văd cum oamenii se revoltă doar pe Facebook că nu avem spitale şi că nu avem şcoli. M-am săturat de politicieni care, vă spun sincer, cred că vor doar să îşi umple buzunarele şi să aprobe proiecte doar spre folosul lor personal. Aşadar, vreau să îmi rog toţi prietenii să contribuie cu 10 lei şi să roage alţi prieteni să facă acelaşi lucru. În ultima perioadă am făcut un sondaj de opinie. I-am întrebat pe toţi dacă ar dona 4 lei pentru renovarea unui spital. 99 la sută au zis că desigur, că ce-s 4 lei (că cine n-ar da, că mai mult dai la un parcagiu. Că e un bilet la loto şi că nu vor mai juca o lună la loterie. Că pe un pachet de ţigări donează de 3 ori suma cerută. Că e prea puţin şi că ar trebui măcar 10 lei donaţi). Apoi, vă rog, daţi! Eu o să dau 400 de lei. Primul îi dau, din toată inima, pentru România! Campania se va desfăşura pe site-ul de strângere de fonduri www.sprijina.ro şi va avea deadline 60 de zile. Suma ţintă ce va fi pusă este îndrăzneaţă, dar eu sunt sigur că putem – 2 milioane de lei (RON)", spune Jiti în mesajul său postat pe pagina de Facebook.

Jiti dă asigurări că totul este transparent, iar cine a auzit de sprijina.ro ştie deja asta. El afirmă că orice sumă donată va fi arătată on-line în timp real şi îi va ruga pe toţi cei ce contribuie să îşi uploadeze poza nouă de profil în culorile tricolorului şi să posteze link-ul campaniei în descriere.

"Pentru a vă face o poză ca aceasta va trebui să urcaţi poza dorită pe site-ul www.Jiti.ro la secţiunea Tricolor. Și vă rog, cei ce vor să participe la această campanie pentru renovarea Spitalului Judeţean Craiova, donaţi în prima oră de la startul proiectului pentru a facilita promovarea pe platforma de strângere de fonduri. Astfel, campania noastră va apărea pe prima pagină a site-ului sprjina.ro şi şansele de a se face cunoscută sunt mai mari. In plus, se poate produce efectul bulgărelui de zăpadă şi asta nu poate decât să ajute! Intenţionez să dăm startul la ora 18.00, duminică, 18 octombrie. Dacă puteţi ruga toţi prietenii să doneze în prima oră, ar fi minunat! #dintoatainima #impreunapentruunspital #togetherforahospital #dintoatainimapentruRomania #jitiro. Puteţi folosi şi aceste hash tag-uri. În cazul în care puteţi contribui cu mai mult, orice sumă este binevenită, iar dacă nu îi aveţi pe aceşti 10 lei, măcar puteţi da vorba mai departe cu un share. Puteţi urca poza în tricolor şi puteţi pune link-ul campaniei sau puteţi da filmul campaniei mai departe", mai scrie Mihai Jitianu.

Politica