vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Arta de a ne fura căciula – păguboasă, inutilă, inumană!

Motto: ”Legile sunt pânze de păianjen prin care muştele mari trec şi cele mici sunt prinse.” – Honore de Balzac

 

Remember: ”Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia fiind luată vineri, 15 mai 2015, de instanţa supremă nefiind definitivă. ”

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Revenim în actualitate pentru a consemna că duminică 11.10.2015 (n.r. – ieri) s-a derulat o acţiune de partid care încalcă grav drepturile şi libertăţile de cetăţean român, european şi universal. Nu mai vorbim de bun simţ şi moralitate.

Cetăţeanul Liviu Dragnea este un cetăţean român cu o condamnare penală, prin consecinţă un cetăţean care are grave probleme cu legea. La nici 5 luni de când s-a ales cu o condamnare penală derulează o activitate, în calitate de şef de partid (cum să fi susţinut de sute de mii de oameni de a fi reprezentantul lor când eşti într-o contradicţie totală cu legea?) care frizează legea, bunul simţ şi, fără a exagera, aduce o gravă atingere drepturilor şi libertăţilor umane, dar, şi mai grav, aduce atingere suveranităţii şi unităţii statului de drept.

Majoritatea românilor, în nenorocita de mentalitate danubiano-pontică, ar alege poate aceeaşi cale de a-şi salva pielea prin orice mijloc, orice manevră. Nefiind deloc de acord cu astfel de concepţii, merg şi accept că în disperare de cauză faci pe ”ală-n patru” doar, doar îţi salvezi imaginea, funcţia, averea, dar nicidecum demnitatea.

Șocant, şi asta trebuie serios să dea de gândit, este faptul că sute de mii de oameni, cetăţeni ai unui stat de drept, merg precum oile în turmă după ”conducătorul” lor neavând un minim de conştiinţă şi de ”coloană vertebrală”. Nu stăm să mai vorbim de legitimizarea unui om cu probleme penale la conducerea unui partid care prin această samavolnicie ne dovedeşte clar că este încă piedica ce ţine în loc dezvoltarea normală a societăţii noastre precum şi a membrilor ei din toate punctele de vedere.

Este halucinant să vezi bucuria inconştientă a unor persoane cu studii şi funcţii pentru faptul că au legitimizat un cetăţean cu o condamnare la activ la conducerea unui ”mamut” politic care în 26 de ani a marjat – la greu – pe lipsa de educaţie, dezinformare şi promovarea incompetenţei.

Mi-e greu a mai aşterne ceva pe hârtie când observ cât fariseism există la oamenii politici din aceeaşi ”barcă”, oameni care calcă în picioare legea, bun-simţul, deontologia, ideologia – orice, doar, doar să-şi salveze pielea proprie şi a grupului în faţa unei legi care vine să le demaşte fărădelegile.

 

Cineva prin târg zice că această ”inconştienţă” ar avea zilele numărate, iar alegerea noului şef reprezintă ”Calul troian” al vieţii social-democrate.

Să auzim şi să citim numai de bine!
 

 

 

Politica