sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de cereri pentru îngrijre la domiciliu

597 de doljeni au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, în primele șase luni ale anului, îngrijiri la domiciliu. 22 de solicitări au fost respinse. Astfel, 575 de doljeni au primit îngrijire medicală acasă, fără a se mai deplasa la spital.

“Casa de Asigurări de Sănătate analizează cererea şi recomandarea făcută de către medicul de specialitate, într-un interval de 2 zile lucrătoare de la data depunerii, iar cererea este aprobată în limita sumei prevăzute pentru această destinaţie. La analiza cererilor şi recomandărilor primite, Casa de Asigurări de Sănătate a luat în considerare numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu de care a beneficiat asiguratul în ultimele 11 luni, conform legislaţiei în vigoare.

Scopul îngrijirilor la domiciliu este să ofere servicii de cea mai bună calitate pacienţilor cu boli cronice, ameninţătoare de viaţă, incurabile,” potrivit reprezentanților CAS Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest segment de servicii destinate bolnavilor, pe lângă faptul că degrevează spitalele de o serie de cheltuieli de cazare şi masă, prezintă şi un grad mare de preferinţă în rândul bolnavilor, mai arată CAS Dolj, într-un raport prezentat la Colegiul Prefectural.

Potrivit aceluiași document, peste 670 mii de doljeni sunt înscriși pe listele medicilor de familie.

“Din totalul de 705.760 persoane, cât este populaţia judeţului Dolj, 675.785 persoane erau înscrise la 30.06.2015 pe listele medicilor de familie din judeţul Dolj. Dintre aceştia 535.520 erau beneficiari ai pachetului de servicii de bază, iar 140.265 erau beneficiari ai pachetului minimal de servicii.

Necesarul de medici de familie din judeţul Dolj a fost stabilit de către Comisia constituită conform prevederilor Contractului-cadru şi se situează aproximativ la nivelul numărului de medici aflaţi în contract cu instituţia noastră şi care deţin liste proprii de asiguraţi.

Furnizorii de servicii medicale în asistenţa medicală primară asigură servicii medicale prin plata per capita (50%) şi cu plata pe serviciu medical (50%). Condiţiile în care serviciile medicale se acordă se stabilesc prin norme”, se arată în raport.

De asemenea, pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, la nivelul judeţului Dolj, în primul semestru al anului 2015, au funcţionat 14 centre de permanenţă în localităţile Amărăştii de Jos, Brabova, Goicea, Gherceşti, Pleniţa, Sadova, Bulzeşti, Murgaşi, Bechet, Ghidici, Piscu Vechi, Vârvoru de Jos, Craiova 1 şi Craiova 2, în care îşi desfăşoară activitatea 87 de medici.

Politica