vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Faurecia ridică la Râmnic o hală de 12 mii metri pătraţi

Producătorul de componente auto Faurecia construieşte la Râmnicu Vâlcea o hală de producţie de 12 mii metri pătraţi. Aici ar putea lucra peste 1.600 de oameni. 

„Ca o confirmare a activităţii desfăşurate în ultimii trei ani de către compania noastră în oraşul Râmnicu Vâlcea am trecut la etapa următoare a acestui proiect – construirea noii hale de producţie. Acest angajament pe care l-am luat în faţa comunităţii locale întăreşte prezenţa noastră ca cel mai important angajator din regiune. Existenţa unui personal înalt calificat în judeţul Vâlcea, precum şi suportul şi implicarea activă a tuturor factorilor de influenţă locali – autorităţi publice, membrii comunităţii locale – constitue argumente solide pentru concernul Faurecia în vederea extinderii activităţii din România. Noua investiţie demonstrează încrederea companiei noastre în potenţialul pe termen lung al pieţei industriale vâlcene. 
Investiţia în noua hală de producţie se ridică la peste opt milioane de euro şi va avea o suprafaţă construită de 12 mii de mp, urmând să fie finalizată în februarie 2016”, susţin reprezentanţii companiei, potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Vâlcea.
Noua hală de producţie, proiectată după standarde europene, va avea o capacitate de integrare a peste 1.600 de angajaţi, iar reprezentanţii Faurecia spun că este cea mai mare din grup. 
De altfel, încă din luna mai, prefectul Dumitru Cornoiu anunţa că Faurecia a început recrutarea de personal. 
“S-a pus accent în mod deosebit pe recrutarea de resurse umane, atât prin intermediul canalelor de recrutare proprii companiei franceze, cât şi prin campaniile derulate cu sprijinul AJOFM.
În ultimele 2 luni, Faurecia a recrutat în oraşul Râmnicu Vâlcea 180 de persoane, locaţia actuală ajungând la un număr total de 450 de angajaţi.
Producătorul de componente auto a decis, recent, atribuirea unui nou proiect locaţiei   vâlceane, pentru compania Renault. De asemenea compania ia în calcul să mai aducă în   fabrică încă un proiect nou, pentru încă 400 de salariaţi. În acest fel, Faurecia va deveni unul din angajatorii majori din regiune, fiind şi primul din domeniul automotive.
Dat fiind succesul înregistrat de proiectele derulate în fabricile Faurecia deja existente la nivel naţional, compania si-a exprimat interesul în continuarea politicii de dezvoltare atât la nivelul judeţului Vâlcea, cât şi în celalalte zone ale ţării,” anunţa la acea dată Prefectura judeţului Vâlcea.

 

Politica