joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tot mai aproape de C.E.

Nul la Budapesta, victorie cu grecii şi un rezultat negativ al maghiarilor la Belfast, duc tricolorii la turneul final din Franţa

Echipa noastră naţională a făcut un prim pas spre o calificare aşteaptă de opt ani la un turneu final de C.E. după 0-0 înregistrat în capitala adversarilor tradiţionali, reprezentanţii Ungariei. Jocul a fost unul urât, chiar dacă în marea sa parte a fost controlat de elevii lui Iordănescu. Șansele românilor de a înscrie au fost destul de anevoioase, iar îngerul invocat de tata Puiu a fost Tătăruşanu, care a scos miraculos în corner un şut al maghiarilor în prima repriză. Partea a doua a arătat limitele formaţiei noastre, dar totul e bine când se termină cu bine. Aşadar, un rezultat fericit pentru români, care deşi nu arată cine ştie ce fotbal, e drept, nici ungurii nu au făcut-o, cu o victorie în partida de astă seară contra unei Grecii – vai mama ei, după ce a fost bătută de Insulele Feroe de două ori, a fost învinsă acum şi de Finlanda, îşi poate asigura în proporţie de 99 la sută calificarea la turneul final de vara viitoare, cu două etape înainte de final, în care va mai avea de înfruntat nordicii, la Bucureşti, şi insularii la ei acasă.

Naţionala României a arătat urât, dar asta este momentan aria de selecţie, după ce majoritatea tricolorilor consideraţi de top sunt mai mult rezerve la formaţiile de club din Europa, iar în Liga I activează mai mult jucători de mâna a treia, adunaţi de pe plajele sud-americane ori de prin arborii exotici ai ţărilor africane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Singurul jucător în mare formă din campionatul nostru, Budescu, a fost utilizat prea puţin, în ultimele zece minute, timp în care la o asemenea confruntare nu prea e loc să arăţi ce poţi. În schimb, Iordănescu a mizat încă din primul minut pe Papp, gafeurul de serviciu al Stelei, care nu s-a dezminţit nici de această dată, jucând în aceeaşi notă ca şi la formaţia de club.

Totuşi, judecând la rece, important este că România nu a pierdut, iar cu Grecia poate etala şi un fotbal spectaculos, care să dea încredere acestei generaţii că odată ajunsă la turneul final nu se va face de râs. Timp până la vară mai este destul.

PROGRAM ETAPA A VIII-A

Luni, 7 septembrie

Irlanda de Nord – Ungaria ora 21.45

România – Grecia ora 21.45

Finlanda – Insulele Feroe ora 21.45

 

CLASAMENT GRUPA F

1. Irlanda de Nord 7 5 1 1 11:5 16

2. România 7 4 3 0 7:1 15

3. Ungaria 7 3 3 1 5:3 12

4. Finlanda 7 2 1 4 6:8 7

5. Insulele Feroe 7 2 0 5 5:11 6

6. Grecia 7 0 2 5 2:8 0

 

 

 

Politica