joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pelerinaj pentru beneficiarii Centrului social „Sfântul Vasile”

 Un grup de tineri din cadrul Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost "Sfântul Vasile”, au beneficiat de un pelerinaj la mănăstirile Cozia și Turnu din județul Vâlcea și la mănăstirea Curtea de Arges, județul Argeș, organizat de Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei.

După ce au vizitat locașurile monahale, tinerii, însoțiți de specialiștii Centrului, au traversat Transfăgărășanul, având astfel prilejul de a admira peisaje minunate.

“Prin organizarea acestei excursii s-a urmărit îmbunătățirea stării psihice în rândul beneficiarilor nostri, prin crearea unui mediu prielnic pentru depășirea anumitor situații limită (escaladarea muntelui), scopul principal fiind tocmai acela de a dezvolta în rândul celor cazați în cadrul centrului abilitățile pentru o viața independentă. Vizitarea celor trei mănăstiri a constituit un bun prilej pentru a cunoaște anumite evenimente din istoria țării noastre. În același timp, a fost și o buna ocazie pentru a-i recompensa pe cei care s-au implicat activ în procesul de reinserție socio-profesională desfășurat în cadrul Centrului nostru”, a precizat diac. Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social „Sfântul Vasile”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica