joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită și la Paris

Institutul Cultural Român (ICR) de la Paris anunță că va organiza mâine, începând cu ora 19,00, la sediul său din rue de l'Exposition, o seară de lectură pentru a sărbători Ziua Limbii Române.

"Seara de lectură va fi deschisă oricărui iubitor al limbii române, oricui dorește să împărtășească poezia sau fragmentul de proză preferate în limba română. Toți invitații au fost încurajați să-și aleagă textul preferat în limba română, pe care să-l citească și să-l susțină în fața publicului prezent", se precizează într-un comunicat al ICR de la Paris transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Organizatorii au pregătit pentru fiecare autor selectat proiecții și înregistrări, cu vocea acestora. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

La eveniment vor participa absolvenții cursurilor de limba română organizate de ICR Paris, cetățeni francezi și nu numai.

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990.

Propunerea legislativă a fost inițiată în 2011, fiind semnată de 166 de parlamentari aparținând tuturor partidelor parlamentare din România. În expunerea de motive, inițiatorii propunerii legislative explică faptul că "importanța limbii române nu trebuie marginalizată de tendințele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identității naționale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite".

Foto:rgnpress.ro

Politica