duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu la o clădire administrativă din Craiova

O cladire administrativă propietatea lui Gheorghe T. din mun. Craiova a fost cuprinsă de făcări în această dimineață. 

Trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospeciala de lucru la înalțime din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Craiova s-au deplasat la fața locului, iar în momentul în care au ajuns, au constatat că incendiul se manifesta cu violență la demisol și la un autoturism, parter și mansarda clădiri, existând posibilitatea de propagare la întreaga construcție și la depozitele de cherestea din vecinătate.

 După aproximativ 15 min de  luptă cu flăcările, incendiul a fost localizat, nemaiexistând posibilitatea de propagare, reușindu-se după aproximativ  două ore si jumătate lichidarea acestuia. În urma incendiului au ars clădirea administrativă construită din lemn în suprafătă de aprox. 150 mp(parțioal 20%), acoperișul confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe aprox. 70mp, 10 paturi, șase comode, șase dulapuri de haine, 10 canapele, 10 mese, instalație sonorizare, instalație protecție și iluminat s-au degradat 10 televizoare, 10 usi din p.v.c.

La intervenţie au participat cinci ofiţeri și 24 subofiţeri din cadrul ISU Dolj, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospeciala de lucru la înalțime, o autospecială de primă intervenție și comandă, reprezentanți din cadrul poliţiei și  jandarmeriei. Intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului a fost coordonată de şeful Centrului Operațional al ISU Dolj, iar din primele cercetări a rezultat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric la echipamentele de iulminat electrice amplasate necorespunzător pe elementele combustibile, informează biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia” DOLJ.

Politica