vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sanda Cazacu și proxeneții ei, menținuți sub control judiciar

Proxeneții coordonați de craioveanca Sanda Cazacu, care exploatau sexual tinere în hoteluri din Craiova, dar și din județul Olt, au fost menținuți sub control judiciar de Curtea de Apel Craiova. Decizia a fost luată marți, 18 august a.c., în cadrul apelurilor declarate de inculpați, dar și de procurorii craioveni din cadrul DIICOT împotriva sentinței Tribunalului Dolj prin care membrii rețelei au fost condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 ani cu suspendare și 10 ani de închisoare.

După aproape un an și jumătate de la înregistratea apelului, la termenul de marți, 18 august a.c., magistrații Curții de Apel Craiova au menținut măsura controlului judiciar față de „matroana” Sanda Cazacu și de proxeneții pe care îi coordona, condamnați împreună cu ea pentru trafic de minori.
„În baza art. 362 alin. 2 Cod Procedură penală menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Cazacu Sanda, Crăciun Claudiu Costinel, Bărbulescu Marin Leonard, Croitoru Valentin Ionuţ, Falcoe Cosmin Fane, Busuioc Cosmin Mihai şi Croitoru Gheorghe Marius. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 18.08.2015”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 14 septembrie a.c.
Operaţiunea de destructurare a grupării infracţionale organizate specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, care acţiona în judeţele Dolj şi Olt a fost organizată de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj, la sfârşitul lunii octombrie 2012. În baza informațiilor deținute, polițiștii au oprit în trafic, în Craiova, trei taxiuri, în interiorul cărora au fost depistate nouă tinere, două dintre ele minore, ce urmau să fie transportate la un hotel, în vederea exploatării sexuale. Împreună cu trei dintre fete, într-una din maşini era şi coordonatoarea reţelei, Sanda Cazacu, de 47 de ani, din Craiova, suspectată de traficarea mai multor minore şi tinere. Atât femeia, cât şi şoferii celor trei taxiuri, respectiv Sorin Popescu, Claudiu Crăciun şi Daniel Dincă, toţi din Craiova, au fost duşi la sediul DIICOT Craiova, unde au fost reținuți pentru 24 de ore. Acțiunea a continuat, iar oamenii legii i-au mai prins pe Marin Bărbulescu, din Craiova, Gheorghe Croitoru, Valentin Croitoru şi Mădălin Croitoru, toţi trei din Slatina, Daniel Brâncuş, din Craiova, Ovidiu Gronea şi Cosmin Falcoe, ambii din Craiova. Potrivit anchetatorilor, toţi sunt acuzaţi că, în perioada 2010-2012, au racolat şi exploatat sexual, în hoteluri din Craiova şi din judeţul Olt, peste 20 de victime, unele dintre acestea minore, obţinând astfel venituri ilegale de peste 70.000 de euro. Nu mai mai puțin de 15 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova în acest dosar, la sfârșitul anului 2012, cu toții fiind acuzați de trafic de minori, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism.
Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunțat sentința în cauză pe 30 ianuarie 2014. Sanda Cazacu a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Daniel Dincă a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani, Ovidiu Gronea 3 ani închisoare cu suspendare pe o durată de 5 ani, Claudiu Costinel Crăciun 7 ani închisoare, Sorin Popescu 3 ani închisoare cu suspendare pe o perioadă de 5 ani, Cosmin Fane Falcoe zis “Cristi” 5 ani închisoare, Emilian Mihăilă 7 ani închisoare, Gheorghe Croitoru 3 ani închisoare, Mădălin Nicușor Croitoru 4 ani închisoare, Valentin Ionuț Croitoru 4 ani închisoare, Daniel Cristian Brâncuș 10 ani închisoare, Cosmin Mihai Busuioc 10 ani închisoare, Marin Leonard Bărbulescu 7 ani închisoare, Mihail Stancu 7 ani închisoare. Atât inculpații, cât și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au făcut apel, care s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova pe 10 martie 2014.

 

Politica