marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

ACŢIUNE EDUCATIV – PREVENTIVĂ DESTINATĂ ELEVILOR AFLAŢI ÎN TABERELE ŞCOLARE DIN JUDEŢUL VÂLCEA

Serviciul Rutier împreună cu Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Direcţia Judeţeană Pentru Tineret Şi Sport Vâlcea şi Centrul Pentru Prevenire a Accidentelor de Circulaţie şi de Muncă au desfăşurat în data de 19 august a.c. o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor pe timpul vacanţei de vară şi de prevenire a victimizării elevilor în accidente rutiere pe raza judeţului Vâlcea.

Această activitate a avut ca şi grup ţintă elevii aflaţi în taberele şcolare organizate în cadrul centrelor de agrement Cozia şi Căciulata din judeţul Vâlcea.

Elevii au fost informaţi cu privire la regulile generale de circulaţie pe drumurile publice având în vedere specificul zonei din punct de vedere al traficului rutier şi destinaţiei drumeţiilor. Au fost purtate discuţii libere privind regulile de circulaţie atât în calitate de pieton, cât şi atunci când se utilizează bicicleta, rolele sau mijloacele de transport în comun. Totodată, elevii au participat la un concurs de dezlegare a unor puzzle-uri cu tematică rutieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul acestor activităţi a fost reprezentat de conştientizarea elevilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când circulă pe drumul public, mai ales atunci când traversează strada fără să se asigure corespunzător.

Elevilor le-au fost prezentate mai multe situaţii în care nu au fost respectate norme rutiere şi repercusiunile lor. Poliţiştii au discutat cu elevii prezenţi şi despre abaterile şi încălcările normelor sociale, sancţionate juridic şi săvârşite de minorii cu vârsta până în 18 ani.

La aceste activităţi au participat 115 elevi din cadrul SOS Cisnădie, Parohia Băbeni şi din cadrul organizaţiei FCASEC.

 

 

 

spot_img
spot_img

Politica