luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

BAC 2015. 1.400 de candidaţi olteni, la sesiunea de toamnă

Aproape 1400 de absolvenţi de liceu susţin din nou examenul de bacalaureat. Astăzi începe cea de-a doua sesiune BAC 2015. La nivelul judeţului Olt sunt aşteptaţi să susţină probele un număr de aproximativ 1.400 de absolvenţi ai clasei a XII-a. În judeţul Olt, rata de promovare la sesiunea de vară a bacalaureatului, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 57,95%.

În judeţul Olt sunt constituite cinci centre de examen. Trei dintre aceste centre sunt la Slatina, la Colegiul Naţional Vocaţional ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Naţional ”Petre S. Aurelian” şi Colegiul Tehnic Metalurgic – ultimul cu subcomisie la Liceul Teoretic ”Petre Pandrea” din oraşul Balş. Celelalte două centre de examinare din judeţ sunt: Colegiul Tehnic ”Danubius” Corabia şi Colegiul Tehnic ”Matei Basarab” Caracal.

”La nivelul judeţului Olt s-au înscris în perioada legală 13-17 iulie un număr de aproape 1.400 candidaţi, cei mai mulţi înregistrându-se la proba a doua scrisă, respectiv Matematică-Istorie. De menţionat că elevii care au fost eliminaţi din examen la sesiunea BAC-lui din această vară nu au dreptul să susţină timp de doi ani examenul menţionat”, a precizat prof. Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt al ISJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În judeţul Olt, dintre cele 31 de licee existente, trei nu au avut niciun elev promovat la examenul de bacalaureat. Situaţiile s-au înregistrat la: Liceul Tehnologic din oraşul Drăgăneşti-Olt, Liceul Tehnologic “Constantin Filipescu” din Caracal şi Liceul Tehnologic din comuna Izvoarele.

Liceul din Caracal şi din comuna Izvoarele amintite mai sus, au fost şi anul trecut în topul liceelor din Olt unde nu a existat niciun promovat.

În judeţul Olt, după soluţionarea contestaţiilor, au fost declaraţi respinşi un număr de 1.558 candidaţi, în vreme ce numărul celor declaraţi promovaţi a fost de 2.156.

Politica