duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de amenzi, date de poliţiştii mehedinţeni

Polițiștii mehedințeni au aplicat în ultimele 24 de ore, 451 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 114.795 lei, participanților la trafic care nu au respectat prevederile Codului Rutier

În ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile premergătoare manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine și siguranță publică.

Totodată, 10 echipaje dotate cu aparatură de supraveghere a traficului rutier monitorizează sectoarele de drumuri naționale și județene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun și îi expun pe ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor de circulație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 451 de sancțiuni contravenționale în valoare de 114.795 lei, cele mai multe fiind înregistrate la OUG 195/ 2002 (114), Legea 61/ 1991 (112), Legea 12/ 1990 (50) dar și la alte acte normative.

Astfel, 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 24 de participanți la trafic au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 8 pietoni pentru traversări neregulamentare, 10 șoferi pentru efectuarea unor manevre de depășire neregulamentare iar 7 conducători auto pentru lipsa documentelor.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Peste 400 de polițiști sunt la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. Polițiștii vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și pentru menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.

Din totalul polițiștilor aflați în misiune, 270 sunt din cadrul structurilor de ordine publică, 47 de rutieră, 26 de la investigații criminale, iar restul fiind de la alte formațiuni. Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acționa peste 180 de patrule, 95 dintre acestea fiind auto, iar restul pedestre.

Polițiștii vor fi sprijiniți în activitățile ce le vor întreprinde și de către luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și efective de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Mehedinți.

Politica