joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

POLIŢIŞTII DOLJENI LA DATORIE ŞI ÎN ACEST WEEK-END

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare aşa cum este cunoscută în popor, reprezintă una dintre marile sărbători creştin ortodoxe când, pe lângă procesiunile religioase care se vor desfăşura cu această ocazie, cei care poartă numele de Marin sau Maria, peste 2,2 milioane de români, îşi serbează ziua numelui.

 

Misiunea poliţiştilor doljeni de a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică continuă şi în această perioadă, astfel că peste 400 poliţişti vor fi la datorie zilnic. Oamnenii legii vor patrula zilnic, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier.

Poliţiştii îşi vor desfăşura activităţile ca de obicei, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Efectivele din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ acţionează pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim.

Poliţiştii structurilor de investigare a criminalităţii economice vor desfăşura în unităţile de alimnetaţie publică şi complexele comerciale acţiuni de verificare şi control pentru prevenirea şi constatarea ilegalităţilor şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi de supraveghere a traficului rutier pe principalele artere de circulaţie pentru combaterea execesului de viteză, prevenirea accidentelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipii şi oraşe şi pe traseele de deplasare spre/dinspre zonele de agrement din judeţul Dolj.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj urează tuturor doljenilor care îşi serbează ziua numelui cu ocazia Adormiri Maicii Domnului – Sfânta Maria

 

,, La Mulţi Ani! ,,

 

 

SFATURI PREVENTIVE

 

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

  • rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;

  • spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;

  • închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

  • atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;

  • obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte limita legală de viteză şi, de asemenea, să nu se urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care, vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plată pentru presupuse servicii (deratizare, colectarea gunoiului menajer), nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Politica