vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Intervenții ISU Dolj

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 7 incendii, o intervenție de descarcerare și 18 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Din cele 7 incendii la care au participat echipajele de pompieri, 4 au fost de miriște și vegetație uscată, produse pe raza localităților Craiova, Bechet și Calafat. Suprafața totală afectată a fost de peste  37 ha, iar din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiilor focul deschis în spaţii deschise.

În data de 11.08.2015, ora 19.01, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în loc. Pleşoi (sat Milovan). La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plantele furajere depozitate în gospodărie. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă de incendiu focul deschis în spaţii deschise. În urma acestuia, au ars aprox. 3000 kg fân, aprox. 2000 kg lucernă și aprox. 1000 kg coceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 11.08.2015, ora 21.29, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturismul în orașul Segarcea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la întreg autoturismul. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă de incendiu un scurtcircuit electric. În urma acestuia, a ars autoturismul în proporție de 90%.

În data de 12.08.2015, ora 02.37, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de vulcanizat, în mun. Craiova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la 5 anvelope și o fereastră pvc. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului focul deschis în spaţii deschise. În urma acestuia, au ars 5 anvelope și o fereastră de pvc.

Secţia Pompieri Craiova a intervenit la ora 03.09, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, la un vagon-cisternă răsturnat aparţinând unei societăți comerciale, în loc. Işalniţa (fosta platformă Doljchim). Echipajul de pompieri, v-a rămâne în dispozitiv până la repunerea acestuia pe calea ferată.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localitățiilor Podari, Carpen și Ciupercenii Noi au intervenit pentru stingerea a 3 incendii de vegetaţie uscată pe raza localităţilor respective.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– descarcerare – 1

– asistenţă medicală de urgenţă – 18

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 3 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţie.

 

 

 

Politica