luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Xanax şi Diazepam, vândute pe post de droguri

Trafic cu Xanax şi Diazepam. Mai mulţi romi din  Târgu Jiu sunt implicaţi în trafic de medicamente cu efect psihotrop. Din reţea ar face parte şi un avocat de la Baroul Mehedinţi. Acesta ar fi intermediat vânzările. 

Potrivit anchetatorilor, suspecţii procurau medicamente cu conţinut stupefiant, precum Xanax sau Diazepam, de la depozitele de medicamente din România, Serbia şi Bulgaria. Le distribuiau apoi la legături din Mehedinţi şi Gorj. De aici, erau trimise în alte state, în special în Norvegia. Porcurorii DIICOT au făcut, joi, 14 percheziţii domiciliare în  Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi Bucureşti. Oamenii legii au confiscat 55.000 de pastile cu efect psihoactiv.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, membrii grupului infracţional organizat au procurat ilegal atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60RON/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor. Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate prin intermediul membrilor grupului. S-a stabilit că membrii grupului  procurau drogurile de risc de la dealeri de medicamente care la rândul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele erau distribuite către alţi membri ai grupului infracţional ce îsi desfăşura activitatea infracţională pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj   şi care asigurau   finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componenţă substanţe cu efect psihoactiv, 200.000 de ţigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum şi o armă cu glonţ , de calibru 8 mm. Suportul de specialitate a fost asigurat de către   Serviciul Român de Informaţii.  Acţiunea a fost realizată cu sprijinul   ofiţerilor de poliţie judiciară   din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, BCCO Cluj şi   BCCO   Bucureşti. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ GORJ”, arată DIICOT.

În acest caz au fost puse în executare 12 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

Politica