marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele a refuzat numirea lui Fifor ca ministru al Transporturilor

Update: Mihai Fifor a reacționat pe contul său de Facebook după ce numirea sa în funcția de ministru al Transporturilor a fost repinsă de Klaus Iohannis.

Profesorul de fizica Klaus Iohannis, actualmente presedinte al Romaniei, constata dupa o luna de cand premierul Victor Ponta m-a nominalizat ca propunere pentru portofoliul de ministru al transporturilor, ca nu am expertiza si experienta manageriala pentru acest minister. Poate, daca domnul Iohannis ar fi avut aplecarea sa-mi citeasca CV-ul cu minima atentie, ceea ce cu siguranta nici nu s-a obosit sa faca, ar fi constatat ca din februarie 2015 sunt presedinte al Comisiei pentru transporturi si energie a Senatului Romaniei, ca din 2012, de la preluarea mandatului de senator, am fost secretarul Comisiei pentru administratie, ca in 2009 am fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, calitate in care, aproape un an, am coordonat institutiile prefectului din intreaga tara, situatiile de urgenta, permise si pasapoarte, evidenta persoanei, raspunzand totodata si de pregatirea sedintelor de guvern pentru acest minister atat de complicat. Ar fi aflat si ca, in 2012 am revenit la MAI tot in calitate de secretar de stat, de data aceasta pentru a coordona tot ce tinea de comunitatile locale, un punct extrem de important fiind programul de termoficare. Sa ii mai spunem domnului Iohannis, ca desi sunt licentiat in litere, ulterior specializarea mea a mers catre managementul afacerii publice, fiind absolvent din 2007 al unui master SNSPA pe aceasta disciplina, domeniu in care si predau ca profesor, de niste ani buni, in cadrul Universitatii din Craiova. Sa mai vorbim de faptul ca de prin 2000 am condus institutii publice, gestionand proiecte importante de dezvoltare si fiind considerat, fara falsa modestie, un bun manager? Nu cred ca mai are vreun sens. Este evident ca domnul presedinte nu doar ca nu are habar de toate acestea, dovada fiind ca nici macar nu avea habar cum ma cheama, de vreme ce comunicatul de la Cotroceni se referea la mine ca la `domnul Faur`. In fine, nu-mi ramane decat sa ii multumesc, cu toata consideratia, premierului Victor Ponta si colegilor pentru increderea acordata, asigurandu-i ca am privit acest lucru ca pe o mare onoare, dorind totodata sa ii asigur ca, in cazul in care as fi ocupat acest post de demnitate publica, mi-as fi facut datoria cu maxima responsabilitate, asa cum am facut de fiecare data.

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului de a-l numi pe Mihai Fifor ministru al Transporturilor.

Victor Ponta l-a nominalizat de pe patul de spital din Turcia pe Mihai Fifor pentru funcția de ministru al Transporturilor, după demisia lui Ioan Rus. Senatorul Mihai Fifor, prim-vicepresedinte PSD Craiova, este preşedintele Comisiei de Transporturi din Senat. Mihai Fifor se află la primul mandat de parlamentar, fiind senator de Dolj, informează Digi24.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul președinției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Administrația Prezidențială a făcut o greșeală în comunicatul de presă, numindu-l pe senatorul de Dolj, Mihai – Viorel Faur. 

În perioada 1994-2001, acesta a fost cercetător ştiintific la Institutul de Cercetări socio-umane C.S. Nicolaescu-Plopsor, între 2001 şi 2005, a lucrat ca director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Dolj, în perioada 2005-2009, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

În 2009, Mihai Fifor a lucrat ca secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, funcţie pe care a ocupat-o şi în 2012. 

 

Foto:bzi.ro

Politica