miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teatrul de Vară e gata în toamnă

Teatrul de Vară situat în Parcul Nicolae Romanescu, aflat în reabilitare din bani europeni, nu va fi gata curând. Reprezentanţii Primăriei Craiova au declarat că au apărut anumite inconveniente care vor întârzia lucrările de reabilitare şi amenajare. Proiectul „Reabilitare şi modernizare Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova trebuia să fie finalizat la începutul acestei luni, mai exact pe 1 iulie. Obiectivele specifice ale proiectului constă în creşterea importanţei activităţilor artistice şi a culturii, ca factor care stimulează creşterea economică, respectând principiile dezvoltării durabile şi ale protecţiei mediului prin reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Nicolae Romanescu.

 

Arcele pentru acoperiş nu se găsesc în ţară

 

De asemenea, accesului publicului la cultura şi activităţi artistice ce se vor desfăşura în cadrul teatrul se va îmbunătăţi prin acoperirea scenei şi gradenelor cu 878 locuri pentru spectatori. Vor fi construite noi grupuri sanitare, scena şi anexele vor fi reabilitate. Momentan, există probleme în ceea ce priveşte acoperişul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“S-a acordat o prelungire pentru că în proiect erau prevăzute nişte arce pentru acoperiş, care nu se fabrică în România. Firma care construieşte este Atlas SA. S-a prelungit termenul, caută soluţii. Nu ştiu cât mai durează, pentru că teoretic ar trebui să aducă arcele săptămâna viitoare, dar caută şi alte soluţii. Sunt aproape 1000 locuri, acoperişul este retractabil, aici este şi problema şi o altă problemă că în proiectul iniţial nu era prevăzută fosă pentru muzicieni, adică Opera Română nu putea susţine concerte acolo”, a declarat Ionuţ Pîrvulescu, purtător de cuvânt Primăria Craiova.

Valoarea totală a proiectului este de 4.391.603,28 lei, din care 70.189,12 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, 39.172,10 lei cofinanţare de la bugetul local şi 3.439.266,78 lei reprezentând contribuţia Uniunii Europene.

Nu se ştie cu exactitate dacă locuitorii oraşului vor beneficia în această vară de un teatru în aer liber. Teoretic, ar trebui ca teatrul să poată fie deschis, cel mai târziu în luna septembrie.

„Acum s-a modificat proiectul şi acesta este un alt motiv pentru care s-a prelungit termenul. Arcele le-au găsit la o firmă în Italia, caută şi o variantă în România pentru că dacă le-ar aduce din Italia ar depăşi bugetul. Nu ştiu cât ar costa, ei au câştigat licitaţia, trebuie să se încadreze în preţul pe care l-au câştigat. Acum se lucrează la fosă. Nu pot să vă spun exact cât ar dura, dacă vă zice cineva un termen, părerea mea este că minte. Teoretic, ar trebui să fie gata cel târziu în septembrie. Este pe fonduri nerambursabile acest proiect-98%, participarea Primăriei-2%.Suma aprobată de proiect este de un milion de euro”, a mai adăugat Ionuţ Pîrvulescu, purtător de cuvânt Primăria Craiova.

Oamenii aşteaptă cu nerăbdare să retrăiască vremurile trecute când puteau viziona piese de teatru în aer liber.

„Da, veneam la teatru de vară, dar de doi ani este închis, aşteptăm să-l deschidă, sperăm să reuşească în această vară”, a spus Ileana Crivescu.

“Înainte era o splendoare acest teatru în care se ţineau spectacole cu circ venit din China, am văzut prima dată aceşti artişti chinezi, se ţineau spectacole folclorice, muzică populară, dansul popular, piese de teatru. Se ţineau gale de box, Craiova era vestită înainte pentru boxerii săi, acum mai bine de 40 ani. Arăta foarte bine, totul era organizat. Era arhiplin în permanenţă, să te duci seara acolo, având în vedere şi zona. Abia aştept să se deschidă, era lumea buluc înainte”, a declarat un locuitor al Craiovei.

 

 

 

Politica