vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gulie, condamnat la 18 ani închisoare

Florian Răzvan Gulie, inculpatul principal în cazul uciderii sportivului Cristian Mihăiţă Gălbenuşe din Slatina, a fost condamnat la 18 ani şi 14 zile de închisoare cu executare pentru omor calificat prin cruzimi. Compicii acestuia, fraţii Nelu Ilie Ciucă şi Robert Marian Ciucă, au fost condamnaţi la opt ani şi două luni închisoare cu executare, respectiv cinci ani şi şase luni  măsură educativă de internare într-un centru de detenţie. De asemenea, în cazul ultimului inculpat, Tribunalul Olt a decis punerea sa în libertate sub control judiciar.

Magistraţii au mai dispus ca Florian Gulie să plătească familiei victimei daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Sentinţa dată miercuri de Tribunalul Olt nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Crima a avut loc anul trecut. În dimineaţa zilei de 12 iulie, tânărul boxer de 25 de ani, Cristian Gălbenuşe, a fost ucis cu lovituri de cuţit pe terasa unui local din Slatina, în urma unui conflict la care au participat mai multe persoane.

Tânărul şi-a dat ultima suflare în faţa soţiei, cu care avea un copil de trei luni, dar şi în faţa tatălui, care a fost alertat că fiul său a fost înjunghiat de mai multe ori de un grup de romi.
Altercaţia a avut loc într-un pub din Slatina. Agresorii, mai mulţi romii, au început să facă scandal în Vintage Pub, localul unde a avut loc tragedia. Patronul a solicitat ajutorul lui Cristi Gălbenuşe, în trecut sportiv de performanţă. A avut loc o altercaţie spontană, în care victima, Cristi Gălbenuşe, a fost înjunghiată mortal.
Tatăl fostului sportiv, Vasile, este ferm convins că scandalul a fost premeditat.

“Ăştia au încercat de mai multe ori să mi-l omoare pe Cristi, dar n-au reuşit. Nu ştiu dacă au fost aceleaşi persoane aseară, dar printre ei… Cristi ştia că îl caută, dar nu s-a gândit că vin cu cuţite. Au fost mârşavi, au venit înarmaţi, s-au adunat foarte mulţi. Că dacă erau bărbaţi şi veneau cu mâinile goale… A fost premeditat totul, ăştia s-au înarmat, au căutat să declanşeze un conflict şi mi-au omorât copilul. L-au omorât sub ochii soţiei lui”, a povestit, la acea dată Vasile Gălbenuşe.

Pe fondul unor discuţii anterioare, au ieşit din local în stradă. Acolo, în mod repetat victima a fost lovită în zona gâtului, feţei şi rinichilor. S-a produs o hemoragie abundentă şi victima a decedat, după cum precizau procurorii.
Cu câteva ore înainte de petrecerea tragediei, Cristi Gălbenuşe a postat pe un profil social o poză în care cânta la o trompetă de jucărie. A copilului său de 3 luni.

Politica