duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Silviu Bogdan rămâne la conducerea fotbalului doljean

După ce fosta conducere a AJF Dolj a apelat la instanţă pentru a  reveni                                         

abuziv, instituţiile judecătoreşti au stabilit că punerea în funcţie a lui Silviu Bogdan şi colegilor săi este regulamentară şi demersurile iniţiate de Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe au fost neînteiemate. Povestea a început în luna februarie a anului 2012, când Silviu Bogdan a fost ales preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj în urma votului adunării generale. Supăraţi de faptul că nu vor mai deţine conducerea fotbalului doljean, Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe au acuzat noua administraţie de abuz şi au formulat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin care au cerut analizarea procesului de alegere a noii conduceri. Cei doi nu au primit răspunsul la care se aşteptau, iar instanţele au decis că venirea lui Silviu Bogdan în funcţia de preşedinte al AJF Dolj, împreună cu Ion Oprescu – vicepreşedinte şi Sebastian Colţescu – secretar general, este legală. “Nu vreau să comentez acum decizia instanţei. Noi trebuie să ne unim forţele pentru dezvoltarea fotbalului doljean şi să lăsăm răutăţile la o parte. Trebuie să muncim şi să creştem nivelul fotbalului din judeţul nostru”, a declarat Silviu Bogdan.

“Pentru a clarifica situaţia juridică actuală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, facem următoarele precizări :

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stare de fapt :

La data de 25.02.2012 a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj prin care a fost aleasă noua conducere a AJF Dolj: preşedinte Bogdan Silviu Cornel, vicepreşedinte Oprescu lon şi secretar general — Colţescu Sebastian. Prin încheierea 146/10.07.2012 pronunţată în dosarul nr. 14374/215/2012 de Judecătoriei Craiova a fost admisă cererea de înscriere în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a noii conduceri a AJF Dolj. În anul 2012 Pătraşcu Ion Sorinel a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova prin care a solicitat să se constate că Adunarea Generală din 25.02.2012 a fost nelegala. Prin Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în dosarul penal a fost clasată plângerea în ceea ce priveşte vinovăţia persoanelor care fuseseră cercetate, constatându-se că cinci dintre mandatele folosite la Adunarea generală din 25.02.2012 au fost intcomite în fals şi, pe cale de consecinţă, s-a dispus anularea parţială a procesului-verbal şi a hotărârii adunării generale din 25.02.2012 numai cu privire la cele cinci mandate. Soluţia propusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a fost menţinută de Judecătoria Craiova şi de Tribunalul Dolj. Prin acţiunea ce a format obiectul dosarului nr. 5585/215/2015, Pătraşcu Ion Sorinel a formulat cerere de revizuire împotriva încheierii nr. 146/10.07.2012 pronunţată în dosarul nr. 14374/215/2012 de Judecătoriei Craiova, a Deciziei nr, 2194/22.11.2012 pronunţată de Tribunalul Dolj în acelaşi dosar şi împotriva tuturor hotărârilor subsecvente întocmite ulterior Adunării Generale din 25.02.2012. Prin încheierea nr. 84/14.04.2015, Judecătoria Craiova a admis în parte cererea de revizuire, schimbă toată încheierea atacată în sensul că respinge cererea formulată de petenta Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj de modificare a actului constitutiv şi a statutului conform Hotărârii Adunării Generale a Asociaţiei din 25.02.2012 şi de înscriere în registrul special a respectivelor modificări şi respinge capul de cerere privind desfiinţarea tuturor actelor subsecvente întocmite ulterior Adunării Generale Extraordinare din data de 25.02.2012.

AJF Dolj a formulat recurs împotriva acestei încheieri şi, prin hotărârea nr. 454/07.06.2015, Tribunalul Dolj a admis recursul, a modificat încheierea atacată, în sensul că a respins cererea de revizuire ca inadmisibilă.

Concluzii

La data formulării prezentului comunicat, hotărârea Adunării generale din 25.02.2012 este validă, conducerea AJF Dolj este statutara şi este înscrisă în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor şi, cel mai important, toate acţiunile civile şi penale prin care s-a solicitat anularea Adunării generale din 25.02.2012 s-au soluţionat definitiv şi irevocabil, nemaiexistând nici o posibilitate legală de contestare a acestei adunări generale.

Conducerea AJF Dolj este alături de toţi membri afiliaţi în dezvoltarea fotbalului judeţean şi să nu uităm deviza noastră: Împreună pentru fotbalul doljean", se arată în comunicatul remis de AJF Dolj. 

Politica