luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Legea salarizării intră în atenția Guvernului

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a afirmat astăzi că principala prioritate a Guvernului în perioada următoare o reprezintă legea salarizării sectorului bugetar. 

"Principala prioritate pe care ne vom axa ca acțiune guvernamentală în perioada următoare este legea salarizării sectorului bugetar și vom începe de săptămâna aceasta consultări cu partenerii noștri sociali, astfel încât să putem să finalizăm la sfârșitul lunii septembrie legea salarizării pentru sectorul bugetar", a spus Rovana Plumb, la finalul Biroului Permanent Național al PSD, relatează Agerpres.

Ea a adăugat că salarizarea trebuie să fie la același nivel indiferent că este vorba de puterea legislativă, executivă sau judecătorească.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Noua viziune pe care o avem în ceea ce privește salarizarea, care se face haotic în momentul de față, este de a avea o echitate în sistemul bugetar în ceea ce privește motivarea personalului și într-adevăr viziunea cu care venim poate fi considerată și este din punctul meu de vedere un factor de combatere a corupției", a arătat Plumb.

Totodată, în contextul crizei din Grecia, aceasta a precizat că ''Guvernul a făcut curat și are înregistrată performanță din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al impactului social ca urmare a măsurilor adoptate''.

''România nu este Grecia. Guvernul a făcut curat și are înregistrată performanță din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al impactului social la nivelul cetățenilor ca urmare a măsurilor adoptate. Tot ceea ce înseamnă studii și prognoze și ceea ce spun analiștii economici demonstrează foarte clar că avem o sustenabilitate din punct de vedere al situației economice și sociale'', a explicat Rovana Plumb, citată de aceeași sursă.

De exemplu, de la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie va ajunge egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.200 de lei. Atunci când a fost introdus acest plafon, raportul faţă de salariul minim era de 1 la 2, iar dacă aceeaşi formulă se va respecta şi de-acum înainte, angajaţii cu studii superioare ar urma să beneficieze de un nivel minim de salarizare de 2.400 de lei.

Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim, potrivit libertatea.ro

 

Politica