joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marea Hămăceală ajunge şi în Craiova

Ziua de 7 iulie este destinată relaxării. Astfel că, cercetaşii Centrului Local Craiova au împrumutat ideea tinerilor din Cluj, care, recent a luat amploare şi în alte oraşe din ţară. Şi asta pentru că  nevoia de cultură se resimte în România, alături de nevoia de a ne deconecta de la tehnologie şi de a ne regăsi în mijlocul naturii. Evenimentul este destinat tuturor, indiferent de vârstă şi presupune petrecerea a câteva ore într-un mod relaxant, în Parcul Romanescu prin citerea de cărţi sau jucarea de jocuri de societate. Totodată, cei care doresc pot să aducă şi instrumente muzicale, deoarece va fi organizată şi o sesiune de cântat la chitară acustică.

“Printre zeci de hamace, vom petrece timp de calitate şi vom avea parte de multă voie bună! Vrem oameni fericiţi, care să se bucure de jocul în aer liber, de o carte citită la umbra unui copac sau, pur şi simplu, de o clipă de linişte şi ieşire din cotidian. În acest sens, se vor pune la dispoziţie boardgames, palete de badminton, mingi de volei, un hamac mare transformat în leagăn, slacklines, o Noptieră cu Cărţi de unde pot fi împrumutate romane sau publicaţii pentru a fi citite pe toată durata evenimentului. Totodată, deoarece promovăm muzica creată cu ajutorul instrumentelor şi avem grijă să nu deranjăm restul persoanelor din parc, se va organiza o sesiune de cântat la chitară acustică. Aşadar, nu uitaţi instrumentele muzicale acasă!”, transmis organizatorii.

         Cu toate acestea, participanţii sunt încurajaţi să îşi depăşească zona de confort şi să acumuleze noi cunoştinţe. Astfel că cei ce vor fi prezenţi pe 7 iulie în Parcul Romanescu vor putea învăţa să îşi creeze propriile codiţe colorate, vor putea învăţa să mânuiască poiurile pentru jonglat sau îşi vor putea testa echilibrul pe slackline!

Policlinica Buna Vestire Craiova

         “Nu în ultimul rând, evenimentul vine atât în întâmpinarea nevoii de a dezvolta spiritul de comunitate al societăţii oraşului nostru, cât şi a necesităţii promovării culturii printre cetăţeni. Acesta se doreşte a fi complementar iniţiativelor de încurajare a socializării, noutatea fiind adusă de faptul că se desfăşoară pe spaţiul verde din Parcul Nicolae Romanescu. Nu în ultimul rând, prin natura sa, evenimentul încurajează principiile cetăţeniei active şi iniţiativele cetăţeneşti ale localnicilor, înţelegând nevoia de a dezvolta spiritul de comunitate şi recunoscând, implicit, valoarea organizării de proiecte locale”, au mai spus organizatorii.

         În ceea ce priveşte ecologizarea, organizatorii spun că, înainte de plecare va fi acordat timp în urma Hămăcelii pentru a se asigura că nu se lasă gunoaie în urmă. De asemenea, alături de hamac, craiovenii sunt aşteptaţi şi cu protecţie pentru scoarţa copacilor, care poate fi improvizată dintr-un prosop sau o cârpă.

“Conştientizăm efectele pe termen lung pe care le pot avea acţiunile noastre şi promovăm implicarea civică”, mai spun organizatorii evenimentului. 

         Cercetaşii craioveni vă aşteaptă să luaţi parte la eveniment, cu hamacul, o pătură şi o carte bună sau doar cu suficientă curiozitate pentru a încerca ceva nou! “Vom fi noi schimbarea pe care vrem să o vedem!”, transmit aceştia

Evenimentul se va desfăşura între orele 17:00-22:00, în data de 7 iulie, în Parcul Romanescu. Zona verde  care va fi ocupată se află în apropierea locului de joacă pentru copii, lângă mesele de şah.

 

Politica