vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început proiectul GROWzav pentru liceeni

Viața de licean este o perioadă minunată, plină de amintiri și experiențe, dar, din păcate, este foarte solicitantă și nu vine cu instrucțiuni de utilizare. Pentru că au conștientizat acest lucru și pentru că știu foarte bine cât de mult au așteptat liceenii vacanța de vară și câte planuri și idei mărețe au pentru aceasta, AIESEC și Școala de Valori au creat GROW – programul național pentru adolescenți care asigură o vară GROWzavă!

GROW este un program inovator de educaţie nonformală organizat de AIESEC în parteneriat cu Școala de Valori, și este creat pentru adolescenţii de liceu, cu o abordare pe termen lung, în cadrul căruia îi provoacă pe aceștia să înveţe, experimentând şi exersând, într-un context prietenos și intercultural.

Potrivit reprezentanților AIESEC Craiova și Școala de Valori, rețeta GROW este aceea că, 50 de studenți internaționali de pe tot globul vin în România și devin mentori non-formali. Aceștia abordează împreună cu elevii teme precum autocunoașterea, branding personal, leadership, valori, orientare vocațională, gestionarea timpului și a bugetului, se condimentează cu vânătoare de comori, flash mobs, seri de karaoke sau de filme, se amestecă cu un mediu internațional, multicultural și cu ateliere interactive în limba engleză și se lasă 6 săptămâni să se dezvolte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Craiova, la ediția din această vară, vor participa 130 de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a, care vor lucra timp de 6 săptămâni împreună cu patru studenți străini din Hong-Kong, Pakistan, Brazilia și SUA. Proiectul va fi împărțit în două etape, iar acestea sunt 29 iunie-19 iulie și 20 iulie-9 august.

“Ingredientul secret al rețetei noastre GROWzave este <<Practice, Learn, Step Up>> – modelul de învățare activă ce pune accent pe munca în echipă și pe punerea în practică a temelor învățate pe parcursul atelierelor. 2015 este un an foarte important pentru noi, un an ce ne “obligă” la perfecțiune, marcând 5 ani în care am utilizat rețeta GROW, 5 ani în care am adus un plus adolescenților care au vrut să își descopere punctele forte, să dobândească curajul de a fi ei înșiși, să facă o schimbare, să fie schimbarea!”, au declarat reprezentanții AIESEC Craiova și ai Școlii de Valori.

Potrivit Alexandrei Șuțu, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova, liceeni sunt foarte încântaţi că proiectul a început și că mulți dintre elevi nu sunt la prima participare.

“Elevii au aşteptat cu nerăbdare începutul GROW-ului, unii dintre ei participând şi la ediţii anterioare, alţii pentru prima dată, însă cu o imagine foarte bună asupra programului, mult promovat de colegii lor. GROW este un proiect de succes, iar asta se vede în primul rând prin numărul de participanţi, destul de mare în această ediţie. Mentorii sunt la fel de entuziasmaţi că şi liceeni, iar aceştia au început deja de luni sesiunile, în Universitatea din Craiova. Pe lângă pregătiri, elevii de clasa a 11-a şi a 12-a vor avea parte şi de diverse evenimente, în care vor avea posibilitatea să se cunoască mai bine şi să creeze o legătură atât între ei, cât şi cu studenţii străini”, a declarat Alexandra Șuțu, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova.

Unul dintre studenții internaționali prezenți în Bănie este Khurram Ghayas din Pakistan. Acesta spune despre Craiova că este un oraș frumos și liniștit, iar elevii cu care a avut contact sunt foarte inteligenți.

“Craiova este un oraș frumos, mic și liniştit cu foarte mulți oameni prietenoși. Oamenii de aici fac tot posibilul ca să te primească bine. După două săptămâni de când am sosit nu mă  mai simt ca un străin. Am interacționat cu foarte mulți elevi de liceu până acum și i-am analizat pe toți și vin cu un singur verdict: toți sunt inteligenți și au potențial să exceleze, au nevoie doar de ambiție și de un model. Dacă ar fi ghidați corect cred că acești elevi ar fi gata să înfrunte încercările vieții pentru că acestora nu le lipsește creierul și inteligența deloc. Nimeni nu poate fi un model mai bun pentru tine decât cineva de vârsta ta. Sunt încrezător că proiectul GROW va schimba viața a mulți elevi și modul în care gândesc” , a spus Khurram Ghayas, din Pakistan.

Pentru mai multe detalii despre rețeta GROW pagina de Facebook www.facebook.com/growedu.ro

 

 

 

Politica