luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM a găsit antrenor pentru baschet

Sport Club Municipal Craiova a ajuns la o înţelegere pentru preluarea băncii tehnice a echipei masculine de baschet de către fostul mare baschetbalist sârb, actualmente antrenor, Oliver Popovic. Născut la 18.03.1970, în Titovo Uzice, Iugoslavia, şi-a început cariera de jucător în 1986 la Partizan Belgrad, evoluând apoi la echipele: Borac CaCak, Steaua Roşie Belgrad, Lokomotiv Rostov, Unics Kazan, Maroussi.

Ca jucător are în palmares următoarele performanţe: campion al Iugoslaviei în 1987,1989,1998; câştigător al Cupei Serbiei în 1989; vicecampion al Rusiei în 2002; vicecampion al Greciei în 2004; medaliat cu bronz al Cupei Campionilor în 1988; câştigător în 1989 al Cupei Korac; câştigător în 2003 al Ligii Baltice; finalist al Euro Challange în 2004.

Din postura de tehnician a pregătit echipele: Tamis Pancevo, Mega Belgrad, Vizura Belgrad, Khimik Yuznhny (Ucraina) şi Swiss Lions Vrsac; lotul universitar al Serbiei în Kazan la Campionatele Mondiale Universitare din 2013, unde a obţinut medalia de bronz; naţionala B a Serbiei în ultimele 2 sezoane (2013-2015), având în pregătire tineri de perspectivă ai vicecampioanei mondiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vuksanovic va fi secund

Oliver Popovic va fi secondat pe banca tehnică de Vladimir Vuksanovic, cel care a făcut parte şi în sezonul trecut din staff-ul tehnic al echipei SCM “U” Craiova.

“Am acceptat oferta de a prelua echipa masculină de baschet  SCM ”U” Craiova având numai referinţe bune despre baschetul românesc, care a crescut foarte mult ca imagine şi ca valoare în ultimii ani. La Craiova, de asemenea, am înţeles ca odată cu construcţia noii săli și cu rezultatele bune din ultimii ani ale echipei, interesul pentru baschet este unul important și acesta trebuie menţinut și dezvoltat. Clubul de la Craiova este unul serios și bine văzut aici în Serbia. Ştiu că aparţine Primăriei oraşului şi acest lucru este de lăudat pentru că se creează astfel o stabilitate a activităţii sportive, de care este nevoie în permanenţă. Îmi doresc să realizez împreună cu staff-ul meu lucruri bune la Craiova, cunosc faptul că suporterii sunt pătimaşi şi mari iubitori de sport, dar o echipă se construieşte pas cu pas, etapă cu etapă şi sper să realizăm un proiect frumos pentru sezoanele viitoare”, a afirmat antrenorul SCM Craiova, Oliver Popovic.

Politica