miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANI l-a declarat incompatibil pe managerul Institutului Matei Balș

Adrian Streinu-Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, actual manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș' București, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) care a constatat că acesta a încălcarea regimului juridic al incompatibilităților ca urmare a deținerii simultane de funcții.

 

Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni AGERPRES, în perioada 11 martie 2008 — 12 martie 2012, Adrian Streinu-Cercel a deținut, simultan, funcțiile de manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș', București, și secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' București.

Inspectorii ANI susțin că acesta a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea 95/ 2006, potrivit căruia "funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/ și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică (…)".

Policlinica Buna Vestire Craiova

ANI mai precizează că, în perioada 19 noiembrie 2010 — 23 mai 2012, el a deținut simultan funcțiile de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și manager al aceluiași institut, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea 161/ 2003, potrivit căruia "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de (…) administrator (…) la instituțiile publice", potrivit Agerpres.

Foto: Agerpres

 

Politica