miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

150.000 lei pentru Centura de Aur

Pregătirile pentru organizarea Turneului Internaţional Centura de Aur „Nicolae Linca” au intrat în linie dreaptă, iar consilierii locali vor vota joi, în şedinţa ordinară, suma de 150.000 lei pentru organizarea evenimentului

Turneul Internaţional Centura de Aur „Nicolae Linca” se va desfăşura în perioada 6-13 iulie 2015, în incinta Centrului Multifuncţional din Craiova şi va aduna pugilişti importanţi din ţară şi din străinătate.

Conducerea Asociaţiei Judeţene de Box Dolj a trimis un raport către Consiliul Local Craiova, pentru a primi suma necesară pentru organizarea galei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Evenimentul având caracter internaţional, va beneficia de participarea sportivilor din ţări cu tradiţie în boxul amator, potenţial competitoare la Jocurile Olimpice din 2016 şi va confirma şi întări imaginea oraşului Craiova ca oraş cultural european, cultura implicând şi sportul. Prin susţinerea organizării ediţiei cu numărul 40 a acestui eveniment, municipiul Craiova, oraş cu o veche tradiţie în boxul amator românesc, va contribui major la reconfirmarea valorii boxului românesc , atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Evenimentul Centura de Aur “Nicolae Linca” este inclus în calendarul competiţional AIBA, garantând astfel participarea masivă a sportivilor străini, denumirea acestuia fiind în memoria singurului boxer român, Nicolae Linca, care a cucerit aurul olimpic în anul 1956 la Melbourne, Australia", se arată în prezentarea evenimentului.

La această gală, de-a lungul timpului au participat campioni mondiali şi olimpici.

"Creat în anul 1972, turneul internaţional a devenit în scurt timp unul dintre cele mai prestigioase evenimente din lumea boxului mondial, datorită participării campionilor mondiali şi olimpici la box amator încă de la prima ediţie. În anul 2008, ediţia cu numărul 37 a competiţiei Centura de Aur “Nicolae Linca” a fost organizată la Constanţa şi a avut boxeri participanţi din 11 ţări. În perioada 2008- 2012, evenimentul a fost suspendat, iar în anul 2013 s-a întors în boxul românesc actual sub titulatura de “Turneul legendar şi cel mai important eveniment de box amator din România”. Evenimentul a fost inclus de către Federaţia Europeană de Box în calendarul oficial şi se va desfăşura în perioada 6-13 iulie 2015, la Centrul Multifuncţional din Craiova. Având în vedere cele menţionate anterior, propunem spre aprobare Consiliului Local Municipal Craiova acordarea unui sprijin financiar în valoare de 150.000 lei din bugetul local al anului în curs", mai scrie în raport.

Doroftei: A dispărut casca, lupta trebuie lăsată mai liberă

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a prezentat importanţa organizării acestei gale.

"Vom avea o competiţie de valoare, cu tradiţie. Aveţi tradiţie în box, aţi avut sportivi cu care m-am bătut, cu care am crescut dorindu-ne să fim ca ei, aveţi mulţi antrenori şi acum aveţi nişte oameni care s-au implicat foarte mult în box, ajută boxul şi credem că unul dintre centrele de excelenţă ale boxului românesc va fi aici la Craiova. Mulţi sportivi care au fost la Centura de Aur au ajuns nume grele în boxul mondial. Noi încercăm să aducem cât mai multe ţări, pentru că oltenii sunt primitori. O să vedeţi meciuri frumoase. Cum am spus: a dispărut casca, lupta trebuie să fie lăsată mult mai liberă în ring, nu se mai opreşte la primul avertisment pentru obstrucţionare. N-am decât să mulţumesc primarului, viceprimarului şi întregii primării că ne-au primit şi ne-au dat posibilitatea să facem o competiţie frumoasă la Craiova. Aţi văzut că şi în fotbal, aţi început să vă apropiaţi acolo de podium şi cred că peste câţiva ani o să aduceţi titlul la Craiova. O să organizăm o tombolă, iar cel care va câştiga va face 2-3 reprize de box cu mine în finala Centurii de Aur”, a afirmat Leonard Doroftei, când a fost prezent la Craiova.

Preşedintele AJBox, Liviu Stan, consideră organizarea acestei gale ca fiind un eveniment istoric pentru oraşul nostru.

“M-am bucurat de susţinerea lui Leonard Doroftei şi a întregii Federaţii de Box. Fac o echipă foarte bună cu Sorin Manda şi am avut o aliniere perfectă. Mă bucur că acest turneu se va materializa la Craiova şi este un eveniment istoric pentru oraşul nostru. Acest turneu trebuie privit în două sensuri: acela în care dăm o şansă puţinilor seniori pe care îi avem în Craiova şi totodată, atât pugiliştii craioveni, cât şi publicul larg, pot avea ocazia de a vedea public boxerii din Danemarca Ucraina, Belarus etc. Pot vedea aceste echipe de box în formă maximă”, a punctat Liviu Stan, preşedintele AJB Dolj.

Sorin Manda: Sper să fie selecţionat Ionuţ Popescu

Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, crede că pentru o săptămână Craiova va fi pe harta boxului mondial.

“În primul rând, acest turneu îl văd ca pe un eveniment istoric. Este o gală de mare tradiţie pe care o organizează România. Ar fi cea de-a 40-a ediţie cea care se întâmplă la Craiova. Bănia va fi pentru o săptămână pe harta boxului mondial. Oraşul nostru, pe lângă partea culturală, va fi cunoscut în întreaga lume şi pentru partea lui sportivă. Mă bucur că am putut să fiu în ambele tabere de negociere, astfel încât această competiţie să se poată ţine la Craiova. Mi-am dorit foarte mult să organizăm la Craiova această competiţie şi că am vorbit şi cu Primăria şi cu Federaţia Română de Box ca pretenţiile şi ale unora şi ale altora să se întâlnească. Gala este în primul rând importantă pentru oraşul Craiova, în al doilea rând pentru fenomenul pugilistic din oraş. Pentru CSM Craiova sper ca federaţia să selecţioneze singurul sportiv senior pe care îl avem, pe Ionuţ Popescu. Este important, în primul rând, pentru oraş şi pentru boxul craiovean. Cu siguranţă vor fi foarte mulţi spectatori şi imaginea boxului se va mai curăţa cu această ocazie şi vor fi copii, care vor bate la uşile sălilor de box. Ideea acestei gale internaţionale s-a făcut pentru a da posibilitatea sportivilor români să boxeze cu cât mai mulţi şi valoroşi sportivi din întreaga lume”, a punctat Sorin Manda, director la CSM Craiova.

 

 

Politica