sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Promovarea a fost rezolvată, dar jocul nu a convins

Dorința oficialilor CSU ca promovarea “satelitului” să fie în mare parte rezolvată încă din turul barajului s-a concretizat, dar jocul nu a fost pe măsură așteptărilor, chiar dacă în formula de start au fost toți cei opt jucători aduși de la prima echipă, iar din tribune a coordonat echipa și Sorin Cîrțu. Formația secundă a Craiovei a trecut la pas de Pandurii Cerneți, scor 4-0, în prima manșă a “dublei” pentru promovarea în eșalonul trei, disputată sâmbătă după-amiază pe stadionul “Extensiv” din Bănie. Primele reușite ale oltenilor au venit destul de târziu, după o jumătate de oră de joc. Până ca Herghelegiu să spargă gheața în minutul 32, craiovenii s-au chinuit să desfacă apărarea oaspeților, care nu excela. Însă nici construcția formației din Bănie nu a funcționat la parametri înalți. Până la pauză trupa lui Mogoșanu a mai reușit să înscrie prin Iuga(38), care a întors trei fundași adverși în careu și a șutat la colțul scurt. O ocazie monumentală a fost ratată de Ivan cu puțin timp înainte de intrarea la cabine, tânăra speranță a Craiovei nereușind să o bage în poartă din 2 metri. Nici în repriza secundă craiovenii n-au arătat că pot ajunge lejer în poziții de finalizare, dar au fost ceva mai periculoși ca în primul act. Golurile din a doua parte a meciului au fost semnate de Jurj(71) și Căpățână(84). Astfel, partida s-a încheiat cu o victorie care îi asigură grupării craiovene în proporție de 90 la sută promovarea în Liga a III-a, o revenire a mehedințenilor în manșa secundă fiind greu de crezut. Cei opt jucători de la prima echipă împreună cu directorul tehnic Sorin Cîrțu, care au rămas în Craiova pentru acest joc, au plecat imediat după încheierea meciului în Austria, acolo unde CSU Craiova susține un stagiu de pregătire.

Mogoșanu: “Cel mai greu adversar al echipei mele a fost propria echipă”

După un joc timid în fața unei echipe foarte modeste, Daniel Mogoșanu, tehnicianul “satelitului” CSU, a declarat că nu campioana Mehedințiului a pus mari probleme echipei sale, ci … propria echipă. “Sunt încă sub imperiul partidei, dar vă pot spune că trebuie să tratăm și jocul retur foarte serios, unde voi avea la dispoziție doar grupa mea de republicani. Emoții există tot timpul, chiar și în meciul de azi(n.r. sâmbătă) au fost în unele momente. N-am reușit să desfacem apărarea adversă, în multe situații jucătorii n-au respectat ceea ce le-am cerut, au încercat să țină foarte mult de minge, n-a circulat cum trebuie. Cred că lupta nu a fost cu adversarul în acest joc, ci cu noi înșine, am făcut o partidă modestă, iar problema cea mai mare am avut-o cu jocul nostru, cu realizările noastre. Este un rezultat bun pentru meciul tur și încerc să abordez cu copiii returul cât mai clar. Rămâne un 4-0 pe care nu vreau să îl comentez mai mult, dar este un pas important în direcția promovării”, a declarat tehnicianul formației secunde a Craiovei, Daniel Mogoșanu. Returul se va desfăşura sâmbătă, 27 iunie, pe stadionul „Termo” din Drobeta-Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSU II Craiova – Pandurii Cerneți 4-0(2-0)

Stadionul “Extensiv” din Craiova

Marcatori: Herghelegiu ('32), Iuga ('38), S. Jurj ('71) şi D. Căpăţână ('84).

CSU II Craiova: Cătălin Straton – Vlad Marcu, Cosmin Ciocoteală, Adrian Avrămia, Robert Gârbiţă (’64, Sergiu Jurj) – Angelo Iuga (’89, Alex Dinu), Adrian Cârstea (’80, Marian Căpăţână) – Andrei Sin, Andrei Herghelegiu, Nicuşor Bancu – Andrei Ivan (’59, Alin Manea). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

Pandurii Cerneţi: Sorin Drăgan – Gabriel Ciolacu (’36, Mădălin Buşoi), Adrian Truşcă (’75 Florin Făget), Cristian Bejinaru, Alin Lăpădat – Gheorghe Pele – Mădălin Petcu, Cristian Cârcioran (’86, Cosmin Buseu), Lucian Zamfir, Mădălin Mătăsăreanu – Cosmin Fişic (’60, Mihail Ungureanu). Antrenor: Mădălin Lazăr.

Cartonaşe galbene: Ivan, Bancu, Herghelegiu / Mătăsăreanu.

Au arbitrat: Iulian Călin – Romică Bârdeş, Gheorghiţă Bălan.

Observatori: Ionel Catană, Cornel Fecioru.

 

 

Cupe și medalii pentru performerele din județ

La finalul meciului, AJF Dolj a premiat primele trei clasate din campionatele doljene de seniori și juniori, oferindu-le cupe, medalii și diplome. În Liga a IV-a au fost premiate CSU II Craiova, pentru titlul de campioană județeană, Viitorul Cârcea, ocupanta locului secund, și Dunărea Calafat, echipa care a completat podiumul. Echipele premiate din Liga a V-a au fost: Viitorul Măceșu de Sus, Progresul Cerăt, A.F.C. Giurgița – seria a II-a; Unirea Tricolor Dăbuleni, Progresul Amărăștii de Sus, Unirea Tâmburești – seria a III-a; Viitorul Coșoveni, Sporting Leu – seria a IV-a; Inter Secui, AS Rojiște, Viitorul Știința Craiova – seria a V-a; ACSVM II Craiova, Rapid Potmelțu, Unirea Braloștița – seria a VI-a. Viitorul II Cârcea, campioana seriei a IV-a, a fost premiată la finala județeană a Cupei României, disputată la Cârcea, iar formațiile din seria I au avut de disputat duminică ultima etapă a campionatului și săptămâna viitoare o etapă restantă și alte două jocuri. La nivelul juniorilor, au fost premiate:  CSU Craiova, Fortuna Craiova, CSJ Știința Craiova – juniori C; CSU Craiova, Dinamyk Craiova, Fortuna Craiova – juniori D; Dinamyk Craiova, Junior Craiova, CSU Craiova – juniori E; CSS Craiova, Oltenia Craiova, Dinamyk Craiova – juniori F; CSU Craiova, Oltenia Craiova, Dinamyk Craiova – turneul “Gheorghe Ola”; Oltenia Craiova, CSS Craiova, CSU Craiova – turneul “Gheorghe Ene”.

spot_img
spot_img

Politica