joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie de donare sânge, la Craiova

Asociația Donează Speranță EGB organizează la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, o acțiune de donare sânge. Între 22-23 iunie 2015 la Casa Studentilor – Craiova, se desfășoară pentru a doua oară consecutiv în acest an acțiunea de Donare de Sânge – "Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet". Persoanele interesate să sprijine pe cei aflați în nevoie, alimentând astfel rezerva de sânge din spitale, sunt așteptați în intervalul menționat între orele 08.00-14.00. Donatorii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Condiţiile necesare pentru a dona sânge sunt: să ai o vârstă cuprinsă între 18-65 de ani; femeile trebuie să aibă o greutate de peste 50 de kilograme, iar bărbaţii peste 60 de kilograme. Înainte de a dona sânge este interzis să fi consumat alcool sau grăsimi în ultimele 72 de ore. De asemenea nu poţi dona sânge dacă ai suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6-12 luni, sau dacă ai călătorit în străinătate în ultimele 3 luni. Cei care au suferit de boli precum hepatită, TBC, ulcer, sifilis, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele sau au luat tratament medical ori au contactat gripe/răceli în ultima perioadă nu pot dona sânge.

Donarea de sânge aduce multiple beneficii precum creşterea imunităţii, longevitate mărită, scăderea riscului de accident vascular şi paralizie cu peste 30% şi refacerea sângelui periodic. Deviza acţiunii este „Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet. În 8 minute donezi sânge, în 8 minute salvezi o viaţă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica