luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După curva lui Rus, biscuiții lui Badea

Românii din străinătate au devenit un subiect tot mai aprins în țara lor. După ce un ministru (Ioan Rus) investit în acea funcție pentru a-i reprezenta pe cetățenii țării sale spune despre românii de peste graniță că au copii care în țară se fac „golani” și nevasta „curvă”, circul este continuat de realizatorul tv Mircea Badea.

Badea își exprimă frustrările și spune despre românii plecați la muncă în străinătate că ”nu plătesc niciun impozit în România dar au senzația că dacă trimit bani și cumpără biscuiți de ei membrii familiei, e un act eroic, suprem cetățenesc”

Să tot cumperi biscuiți de atâția bani

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jurnalistul uită ce înseamnă să fii jurnalist, uită că există un cod deontologic. Își transmite propriile păreri într-un mod public și mai ales jignitor. Dacă Badea ar fi verificat informațiile sale ar fi putut afla dintr-o analiză realizată de Digi24 că românii care lucrează peste graniță au trimis anul trecut în țară 4,2 miliarde de euro. Iar această sumă depășește cu mult investițiile străine în România. Totodată conaționalii care lucrează în Italia au trimis cei mai mulți bani, peste 900 de milioane de euro, urmați de cei din Germania, SUA și Spania. Milioane de euro care ajung la familiile din România, bani cu care aceștia își plătesc taxe și impozite către statul român.

„Sunt un erou. Ii trimit bani lu’ mama in tara. Doresc sa fiu pupat in fund si divinizat pentru ca-i trimit bani lu’ maaamaaa. P.S. Hai siktir!”, a postat Badea pe pagina sa de Facebook.

Ei bine, probabil realizatorul tv nu știe ce înseamnă să ai părinții plecați peste hotare. Când îți dai seama că peste acea distanță nu se poate construi un pod din bani, iar iubirea sau pur și simplu prezența părintească nu poate fi înlocuită de alte bunuri materiale.

Dintr-o statistică a DGASPC Dolj, realizată în primul semestru din 2015, reiese că 1797 copii au părintii plecați la muncă în străinatate.

Politica