sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisia Europeană dă România în judecată

Comisia Europeană a anunţat, astăzi, că România va fi trasă la răspundere de către Curtea de Justiţie a UE pentru că nu a adoptat un plan de urgenţă privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale. CE susține că lipsa unui astfel de plan afectează capacitatea României de a face faţă unei posibile situaţii de criză.

Aceste planuri trebuiau adoptate de către statele membre până la data de 3 decembrie 2012.

România a primit în noiembrie 2013 o scrisoare de punere în întârziere deoarece aceasta nu a adoptat un plan naţional de urgenţă. Iar în noiembrie 2014, Comisia a emis un aviz motivat, deoarece România era încă în neconformitate cu regulamentul privind securitatea aprovizionării cu gaze. Planul de urgenţă încă nu a fost adoptat şi acest lucru poate afecta capacitatea României de a face faţă unei posibile situaţii de criză.

Prin acest regulament, statelor membre li se solicită să desemneze o autoritate responsabilă în mod specific pentru aprovizionarea cu gaze, iar această autoritate trebuie să creeze un plan de acţiune preventiv care să evalueze riscurile legate de aprovizionare şi să propună măsuri preventive, cum ar fi investiţiile în conducte noi, informează Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica