joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conferința Internațională Politică.Diplomație.Cultură, ediția a II-a

Joi, 11 iunie 2015, va avea loc cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Politică.Diplomație.Cultură. Evenimentul va dura două zile, 11-12 iunie, în incinta Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova.

”Ediția din acest an, cea de-a doua pe care o organizăm sub sigla Politică.Diplomație.Cultură, a fost pregătită de Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman cu convingerea că manifestările științifice și culturale reprezintă cele mai potrivite inițiative nu doar pentru lumea academică sau pentru cei implicați în mod nemijlocit în activitățile de cercetare sau predare, ci, mult mai important, pentru recăpătarea memoriei, a identității și demnității cetățenești. Dată fiind aria extrem de generoasă a subiectelor și temelor pe care conferința le integrează, amintim aici subiecte din sfera politică, diplomatică, culturală, istorică și filosofică, ne dorim ca în scurt timp această manifestare să fie recunoscută drept una dintre cele mai titrate și valoroase reuniuni științifice din țara noastră”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

în cele două zile ale conferinței vor fi lansate 13 volume. ”Prima ediție a Conferinței Internaționale Politică.Diplomație.Cultură, manifestare derulată în 2013, a reunit la Craiova numeroși cercetători, profesori universitari și personalități ale lumii științifice. Vreme de două zile Craiova a fost epicentrul manifestărilor științifice la cel mai înalt nivel, lucru pe care ni-l dorim și pentru ediția din acest an. Numărul mare de participanți care a aplicat pentru lucrările conferinței noastre, precum și expertiza tuturor celor care au fost incluși în program confirmă trecerea și prestigiul de care se bucură manifestarea noastră. Invariabil, o altă explicație a participării masive trebuie căutată în oportunitatea de a publica articolele susținute în cadrul conferinței într-o revistă inedită: Journal of Humanities, Culture and Social Sciences. Lansăm, cu acest prilej, această revistă de studii și articole științifice pe care o vedem crescand de la numar la numar”, precizează Lucian Dindirică

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conferinței Internaționale Politică.Diplomație.Cultură va reuni peste 130 de cercetători și profesori, temele acestora avansând noi ipoteze și interpretări științifice.

O astfel de manifestare științifică este un bun prilej de a schimba diferite puncte de vedere, argumentate documentar, asupra unor aspecte din domeniile politic, politic și cultural. Rezultatele cercetărilor sunt introduse în circuitul științific și contribuie la clarificarea anumitor probleme, mai mult sau mai puțin controversate, la avansarea anumitor ipoteze în domeniile deja menționate, contribuind în acest fel nu numai la un util schimb de experiență între cercetători, ci și la îmbunătățirea calității cercetării. De altfel, organizatorii și-au asumat publicarea studiilor susținute de participanți în revista Journal of Humanities, Culture and Social Sciences, precum și într-un volum distinct”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean, secretar al Secției de Științe Istorice și Arheologice a Academiei Oamenilor de Știință din România

Cea de-a doua ediție a Conferinței Politică.Diplomație.Cultură este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Fundația „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Academia Română, Institutul de Științe Socio-Umane „C.S. Nicolaescu Plopșor” – Craiova, Academia Oamenilor de Știință din România, Secția de Științe Arheologice și Istorice și Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept și Științe Sociale – Departamentul de Științe Sociale.

 

Politica