miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Mehedinți, dat în judecată de PNL

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a fost dat în judecată de liberali. Motivul, prefectul nu a emis ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului municipiului Drobeta-Turnu Severin, Constantin Gherghe, pentru incompatibilitate.

Cererea de chemare în judecată a fost înregistrată pe 26 mai la Tribunalul Mehedinți.

În cerere PNL Mehedinţi, prin copreşedintele organizaţiei, Virgil Popescu, se îndreaptă împotriva Instituţiei Prefectului judeţul Mehedinţi şi prefectului Nicolae Drăghiea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În luna martie, la propunerea liberalilor, un grup de consilieri locali din CL Drobeta-Turnu Severin a votat un proiect de hotărâre privind luarea la cunoştinţă a stării de incompatibilitate a primarului municipiului Constantin Gherghe, constatată de Agenţia Naţională de Integritate în urmă cu şase ani. De cealaltă parte, primarul Constantin Gherghe susţinea că are legea de partea sa.
Documentul ANI a fost transmis Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin în anul 2009, dar consilierii locali nu au luat act de acest fapt timp de şase ani, întrucât edilul a fost susţinut de majoritatea consilierilor.

“Nu s-a luat niciodată act de decizia ANI, iar în şedinţa de consiliu am vrut să reparăm o greşeală comisă în urmă cu mai mulţi ani, să punem pe ordinea de zi pentru a îndeplini o chestiune procedurală pentru că nu vrem ca şi noi consilierii să fim în ilegalitate. În momentul acesta evident, că decizia punerii în aplicare sau nepunerii în aplicare a unui asemenea raport aparţine prefectului, Agenţiei de Integritate, organisme competente să ia asemenea decizii”, a declarat, la acea dată, viceprimarul liberal al municipiului Drobeta-Turnu Severin, Daniel Cârjan.

Actul de constatare a stării de incompatibilitate a fost transmis Primăriei Turnu Severin la data de 2.08.2009 şi semnala starea de incompatibilitate între funcţia de primar al municipiului Turnu Severin şi calitatea de avocat exercitată de către Constantin Gherghe în cadrul Baroului Mehedinţi. Practic, în termen de 15 zile de la câştigarea alegerilor din 2008, Constantin Gherghe ar fi trebuit să depună la Baroul de Avocaţi Mehedinţi o cerere de suspendare, orice activitate remunerată fiind incompatibilă cu funcţia de primar, dar nu a făcut-o.

Gherghe nu se teme de verificări

Primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Constantin Gherghe, a susţinut că în favoarea sa are hotărâre judecătorească şi un document al ANI, emis după actul de constatare a incompatibilităţii, care i-a permis să participle la alegerile din 2012, pentru un nou mandat de primar.

„Ştiu un singur lucru, că sunt hotărâri judecătoreşti în instanţa de contencios administrativ, există chiar acceptul dat de Agenţia Naţională de Integritate înainte de a candida în 2012 privind faptul că nu există nicio interdicţie de a candida. Înaintaţi actele, să se ia act de ele, nu am nimic împotrivă, să facă verificări cine vrea, nu e nicio problemă”, a declarat Constantin Gherghe în cadrul şedinţei extraordinare a CL Turnu Severin din luna martie.

 

 

Politica