vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Cioroianu, interzis la Moscova

Adrian Cioroianu despre decizia Moscovei de a-i interzice accesul în Rusia:

"Prezența mea pe o listă a persoanelor considerate a fi indezirabile la Moscova îmi întărește convingerea că singura soluție pentru depășirea tuturor crizelor rămâne dialogul & libertățile responsabile – inclusiv libertatea de a spune oricarei instanțe și oricărei puteri că uneori poate greși.

Chiar și de la distanță, nimeni nu mă poate împiedica să apreciez pe mai departe un popor care a luptat eroic chiar și atunci când a fost modest condus și să admir în continuare marea cultură ce a dat lumii pe Ceaikovski sau Cehov, Pușkin, Lermontov, Dostoievski sau marii lor scriitori de azi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În rest, încă din copilărie am știut să fac diferența dintre Leonid Brejnev și Alla Pugaciova smiley.
Cu atât mai mult astăzi, ca profesor de Istorie, știu că regimurile trec și țările rămân."-  a scris Cioroianu, pe Facebook


 

Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, avizat recent ca delegat permanent pe lângă UNESCO, se află pe o listă cu 80 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia. Pe această listă se află şi cinci români: Cioroianu, Eugen Tomac-lider PMP, Gheorghe Haţegan-director adjunct la Transgaz, Liviu Chondon-comandor al Forţelor Navale Române şi Iulian Chifu-fost consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu.

De altfel, Chifu este cel care a făcut anunţul. Potrivit Mediafax, fostul consilier prezidenţial a prezentat o listă cu 80 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia, pe care spune că a primit-o din partea unui prieten rus.

Lista este datată 26 mai şi, potrivit sursei citate, pe aceasta mai apar, printre alţii, liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, şi lideri politici din Germania, Spania, Suedia, Olanda, Letonia, Danemarca, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia, Finlanda.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica