joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deţinuţi, în vizită la Horezu

12 minori şi tineri, internaţi Centrul de Detenție Craiova, au fost, joi, la Horezu. Vizita a fost una cu rol educativ. Mai exact, deţinuţilor le-a fost prezentată istoria şi tradiţia creaţiei populare.

„Activitatea a fost organizată de Centrul de Detenție Craiova cu sprijinul Serviciului Umanitar pentru Penitenciare și face parte din proiectul comun „Din inimi pentru inimă” desfășurat în mai multe etape, atât în incinta Centrului de Detenție cât și în comunitate.

Obiectivele vizitei de informare au vizat cunoașterea tradițiilor populare din zona Horezu și prezentarea valorilor culturale conservate în monumentele istorice din zonă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Minorii și tinerii participanți la activitate au avut ocazia să viziteze Muzeul Artei Ceramice din localitatea Horezu unde s-au familiarizat cu istoria și evoluția artei ceramice de pe întreg cuprinsul țării. De asemenea, au participat la o lecție de istorie vie prin vizitele efectuate la mânăstirea Hurez, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, precum și la mânăstirea Arnota unde au admirat în egală măsură atât lăcașul de cult cât și frumusețea zonei.

Un obiectiv important al activității l-a constituit vizita efectuată în atelierele de ceramică populară din satul Olari, ocazie cu care au experimentat lucrul la roata olarului pentru a confecționa și ornamenta obiecte din lut. Curajoșii care au îndrăznit să dea formă și culoare lutului au fost recompensați de gazde, fiindu-le permis să păstreze obiectele realizate.

Pe agenda activității au fost programate și vizite în natură pe Cheile Bistriței și la Muzeul Trovanților din localitatea Costești.

Activitățile organizate în colaborare cu Serviciul Umanitar pentru Penitenciare vizează dezvoltarea abilităților persoanelor internate de a avea o conduită corespunzătoare în societate, aprecierea valorilor culturale si sociale și cultivarea relațiilor bazate pe respect față de semeni și natură.”- subcomisar Daniel Barbu, purtător de cuvânt Centrul de Detenție Craiova.

 

Politica