luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pasaj inundat la Porţile de Fier I

Precipitaţiile abundente căzute luni au inundat pasajul de trecere a frontierei Porţile de Fier I. În zonă sunt probleme ori de câte ori plouă. Pentru că nu există un sistem de canalizare adecvat, apa de pe versantul muntos din apropiere se adună în acest pasaj. 

Acum, autorităţile vamale au solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.
„Un echipaj de pompieri, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă, pentru evacuarea apei, acumulată în urma căderilor de precipitaţii, din pasajul rutier al Punctului de Trecere a Frontierei – Porţile de Fier I”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”, potrivit adevărul.ro.
Pe de altă parte, un copac a căzut pe carosabil, perturbând circulaţia pe DN 67,care face legătura dintre Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, pe raza localităţii Meriş. "Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Broşteni a intervenit, cu un buldoexcavator, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil", arată sursa citată.

Circulaţi cu viteză redusă!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că avertizarea meteorologilor, privind înregistrarea unor precipitaţii abundente, este şi astăzi în vigoare, iar ploaia poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere, polițiștii mehedințeni recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

Alte recomandări trasmise de IPJ Mehedinţi:

„În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.
În condițiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariția blocajelor rutiere temporare.
În această situație, recomandăm conducătorilor auto:
— să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor;
— să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier;
— să păstreze liber centrul intersecției;
— să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
— să nu treacă la culoarea roșie a semaforului electric;
— să nu claxoneze inutil;
— să fie atenți la semnalele agenților de circulație.”

Politica