duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salarii mai mari pentru personalul nedidactic

Salariile personalului nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar vor fi majorate cu 12% începând cu 1 august 2015. Prevederea face parte dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență, publicat de Ministerul Educației. 54.000 de persoane din învățământul preuniversitar de stat și 7.500 de persoane din învățământul universitar vor avea lefuri mai mari din luna august a acestui an. 

În nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență, Guvernul menționează că "în perioada 2008 – 2015 salariile personalului nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inspectoratele școlare și unitățile conexe, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare nu au mai fost modificate decât pentru recuperarea reducerilor salariale din anul 2010 și pentru asigurarea nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plata conform hotărârilor de Guvern anuale". Proiectul de OUG are două articole, scrie hotnews.ro.

"Art. 1 (1)  Începând cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic  din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inspectoratele școlare și unitățile conexe, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitarese majorează cu 12% fața de nivelul acordat pentru luna iulie 2015. De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanței de urgență, vor beneficia 53.848 de persoane din învățâmântul preuniversitar de stat și 7.468 de persoane din învățământul universitar", se precizează în nota de fundamentare.
“(2) Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază de care beneficiază personalul nedidactic de la alin. (1) se majorează cu același procent de 12%, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Personalul nedidactic din școli și grădinițe este format, printre alții, din contabili, secretari, bilbiotecari, laboranți, pedagogi, îngrijitori, administratori, bucătari, fochiști.

Politica