joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concursurile organizate de Ministerul Educației, transparente și în legalitate

Concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic s-au desfăşurat în deplină transparenţă şi legalitate, anunță Ministerul Educației Naționale, într-un comunicat de presă.
În intervalul 11 martie – 19 mai 2015, la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice s-au desfăşurat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic.

“Principalele obiective ale conducerii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice sunt depolitizarea şi profesionalizarea învăţământului românesc. Ocuparea acestor posturi de la vârful inspectoratelor şcolare judeţene, prin concurs, pe criterii de competenţă managerială, elimină orice suspiciune în legătură cu intervenţia politicului prin numiri directe sau delegări de sarcini”, se arată într-un comunicat de presă al MEN.

La acest concurs, primul după anul 2008, au participat un număr de 207 candidaţi, 80 fiind declaraţi admişi. Astfel, în 21 de judeţe există inspectori şcolari generali cu contract de management, în 20 de judeţe au fost declaraţi admişi 28 de candidaţi pentru posturile de inspectori generali adjuncţi, iar pentru posturile de directori ai caselor corpului didactic au fost declaraţi admişi 31 de candidaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În judeţele Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Tulcea, Hunedoara, Mureş şi Sălaj echipele manageriale sunt complete.  La polul opus se situează judeţele Arad, Bacău, Harghita, Olt şi Vaslui, unde niciun candidat nu a reuşit să promoveze concursul.
Metodologia după care s-a desfăşurat concursul este în deplină corelaţie cu Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, asumată de către guvernul PDL.

Se mai precizează în comunicatul remis presei că „participarea, în calitate de observatori, a liderilor judeţeni şi a conducerii centrale ale celor două mari confederaţii sindicale din învăţământ, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret", precum şi a reprezentanţilor  Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar,  certifică  desfăşurarea în deplină transparenţă şi legalitate a concursurilor organizate de minister”.

Conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării ştiinţifice menționează că “va veghea la asigurarea aceluiaşi cadru legal şi climat propice pentru concursurile de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari, ce se vor desfăşura în perioada 20 mai – 7 iunie”.

 

Politica