sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovean condamnat definitiv!

Un craiovean de 41 de ani, prins de poliţişti cu peste 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă în portbagajul maşinii, şi chiar reţinut pentr 24 de ore în luna mai anul trecut, a fost găsit vinovat de infracţiuni la regimul vamal, mai exact contrabandă cu ţigări şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi două luni de muncă în folosul comunităţii. Sentinţa a rămas definitivă miercuri, 20 mai a.c., la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a admis apelul inculpatului şi i-a ridicat interdicţia de părăsire a ţării instituită de Judecătoria Craiova şi a respins apelul declarat de ANAF. Craioveanul va avea de achitat 200 de lei cheltuieli judiciare.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj anunţau, în luna mai, 2014, faptul că, pe 22 mai, seara, în jurul orei 23.00, o patrulă de siguranţă publică formată din poliţişti ai Secţiei 4 Poliţie Craiova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au oprit pentru control, la intersecţia străzilor „Bucovina” şi „Maramureş”, un autoturism marca Volkswagen la volanul căruia a fost identificat Gabriel Daniel Calotă, de 41 de ani, din Craiova.
În urma controlului făcut în portbagajul maşinii, oamenii legii au găsit 1.120 pachete ţigarete, mărcile Assos şi Ashima, în valoare totală de 11.200 lei, fără marcaje fiscale legale. Marfa a fost confiscată de oamenii legii, iar craioveanul a ajuns în arestul IPJ Dolj, fiind reţinut pe 24 de ore. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în baza probatoriului administrat a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore a persoanei în cauză, după cum au declarat reprezentanţii IPJ Dolj, la momentul respectiv.
O zi mai târziu, Judecătoria Craiova a respins propunerea de arestare a lui Calotă, astfel că a fost pus în libertate. Cercetările au fost finalizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar pe 25 iunie 2014 a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Craiova. Pe 6 noiembrie , judecătorii au pronunţat sentinţa pe fond, craioveanul fiind găsit vinovat de contrabandă. A fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de doi ani şi la prestarea unei munci neplătite în folosul Primăriei Craiova.

„Condamnă pe inculpatul Calotă Daniel Gabriel la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul Calotă Daniel Gabriel ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul Primăriei Municipiului Craiova pe o durată de 60 zile. Confiscă 760 pachete ţigarete marca Assos şi 360 pachete ţigarete marca Ashima, reţinute pe baza adeverinţei de reţinere a bunurilor nr. 63R/22.05.2014 emisă de ANAF – DGRFP Craiova. În baza art. 397 C.p.p., respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de stat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atât inculpatul, cât şi partea civilă, respectiv ANAF, au declarat apel împotriva acestei sentinţe, apel soluţionat de Curtea de Apel Craiova miercuri 20 mai a.c. Instanţa a admis în parte apelul inculpatului şi a  înlăturat dispoziţiile din hotărârea apelată referitoare la obligarea inculpatului de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei. În plus, a  impus inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Dolj sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, fiind menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale de la Judecătoria Craiova. Apelul declarat de partea civilă a fost respins ca nefondat. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Politica